Una nena, en una concentració a Girona a favor de la immersió. (Foto: ACN)
Una nena, en una concentració a Girona a favor de la immersió. (Foto: ACN)
Madrid

El PP vol que els fills de militars desplaçats a Catalunya estudiïn només en castellà

El PP vol que els fills de militars desplaçats a Catalunya durant menys de tres anys puguin estudiar només en castellà. Els populars tenien previst presentar una moció a la comissió de Defensa del Congrés dels Diputats amb aquesta intenció, però finalment ho han ajornat perquè la persona que l'havia de defensar no hi era. La iniciativa pretén que aquests menors no només quedin al marge de la immersió lingüística, sinó que tampoc s'hagin d'examinar de llengua catalana. CiU ja ha advertit que aquesta és una línia vermella que no admetrà.

RedaccióActualitzat
Fonts populars han assegurat a Catalunya Ràdio que la proposta es presentarà a la pròxima reunió e la comissió. Per part de CiU, Jordi Xuclà s'ha declarat "preocupat per aquest intent, encara que sigui per la porta dels fills de militars, de crear a Catalunya una doble via d'educació en funció de la llengua". I ha remarcat que aquesta "és una línia vermella" que la federació no permetrà que es traspassi.

El portaveu socialista a la comissió, Francesc Vallès, ha destacat que la qüestió de la immersió lingüística era un tema "tancat" i que el PSC "fa temps que ha construït el model d'immersió, el defensa i és una posició assumida pel conjunt del socialisme espanyol. I si a algú se li acut reobrir-lo en algun moment, tenim una esmena registrada". Vallès l'havia registrat per a la votació que finalment no ha tingut lloc aquest dimecres.
Anar al contingut