El PP vol que la sardana sigui patrimoni cultural immaterial de la Unesco
El PP vol que la sardana sigui patrimoni cultural immaterial de la Unesco
Madrid

El PP vol que el govern espanyol demani que la sardana sigui declarada patrimoni mundial per la Unesco

La Confederació Sardanista de Catalunya considera que la presentació de la proposició no de llei del PP no és més que un acte electoralista

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha presentat una proposició no de llei al Congrés en què insta el govern espanyol a donar suport a una iniciativa  perquè la sardana sigui reconeguda patrimoni cultural i immaterial de la Unesco.

El PP vol que el govern es comprometi a defensar davant les instàncies internacionals la candidatura de la sardana com a patrimoni cultural mundial. L'agència Europa Press, citant fonts parlamentàries, assegura que aquesta iniciativa serà debatuda a la Comissió de Cultura.

Els populars recorden que la sardana, entesa com a dansa i com a música, s'ha estès per Catalunya des del segle XIX i que forma part del patrimoni cultural immaterial de Catalunya i, per tant, diuen, del conjunt de l'estat espanyol.

Altres arguments per defensar la declaració de patrimoni de la sardana són el potent associacionisme que genera, amb actes com aplecs, concerts o competicions de colles.

La Confederació Sardanista de Catalunya respon al PP

El president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, ha assegurat aquest dissabte que la proposta del PP que la sardana sigui declarada patrimoni cultural i immaterial de la Unesco és una "mesura electoralista".

Rucabado ha declarat que "la confederació no se sent representada pel PP", i ha afegit que el que el govern espanyol hauria de fer és deixar de banda, segons ell, les polítiques contra el català i la immersió lingüística.

Rucabado ha afegit que abans s'haurien de solucionar altres problemes:

"Ens agradaria que el govern català i l'executiu central donessin els passos necessaris per declarar la sardana patrimoni immaterial de la Unesco, però abans s'han de solucionar altres problemes entre Catalunya i Espanya"

 

Anar al contingut