València

El PP rebutja dedicar l'any 2015 a Ovidi Montllor perquè creu que darrere la proposta "hi ha la idea dels Països Catalans"

Els populars voten en contra d'una proposició no de llei de tota l'oposició que instava l'executiu a donar suport als homenatges en record d'Ovidi en el vintè aniversari de la seva mort. La diputada del PP Mayte Parra acaba la seva intervenció amb la proclama "Som valencians i mai catalans"

Actualitzat

El 2015 no serà l'Any Ovidi Montllor al País Valencià. El Partit Popular, que té majoria absoluta a les Corts Valencianes, ha rebutjat una proposició avalada per tota l'oposició que també instava l'executiu a donar suport als homenatges en record d'Ovidi en el vintè aniversari de la seva mort.

El Grup Popular ha justificat la negativa amb l'argument que el cantautor i actor alcoià no s'adiu amb la llei de senyes d'identitat, debatuda en el ple d'aquest dimecres i que només té el suport del PP. La diputada popular Mayte Parra ha dit que, darrere la proposició no de llei, hi ha la idea dels Països Catalans, i ha mostrat el cartell d'un dels actes d'homenatge al cantautor, amb la seva foto i un mapa pancatalanista.

"Som valencians i mai catalans"

A més, Parra també ha rebatut algunes de les lletres de les cançons d'Ovidi. Al "O juguem tots o estripem la baralla" de "Gola seca", hi ha contraposat les posicions dels populars: "Nosaltres no anem a trencar la baralla perquè no anem a jugar als designis que ens diuen els catalans".

Però la intervenció més contundent ha estat amb "La cançó del cansat", on ha reformulat el "Tinc senyera on blau no hi ha / Dic ben alt que parle català / i ho faig a la manera de València":

"La nostra llei de senyes d'identitat, que vostès no van recolzar, diu que la nostra terra és la Comunitat, la nostra llengua és el valencià i la nostra bandera té blau. Perquè som valencians i mai catalans."

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut