El PP i C's volen promoure mocions contra el procés independentista

El Partit Popular se suma a la proposta de Ciutadans de presentar-les als ajuntaments, els consells comarcals i les diputacions on tenen representació

RedaccióActualitzat

A banda de l'aproximació per negociar la investidura de Rajoy, PP i Ciutadans també coincideixen aquests dies en un altre front. El partit liderat per Albert Rivera ha llençat la iniciativa d'aprofitar la via institucional a les corporacions locals per presentar mocions contra el procés independentista i les decisions del Parlament, i el PP s'hi ha sumat. Ho ha explicat Manuel Reyes, exalcalde de Castelldefels pel PP:

"El senyor Puigdemont es convertirà en el Donald Trump català si la CUP li demana que demà aixequi una reixa o un mur entre Catalunya i la resta d'Espanya. Nosaltres no podem ser còmplices d'això i per això presentarem una moció als ajuntaments, als consells comarcals i a les diputacions catalanes."

Això passa després que 280 ajuntaments catalans han aprovat mocions de suport a la declaració independentista del Parlament. L'Associació Catalana de Municipis -ACM- ha celebrat l'anunci de Ciutadans i PP perquè diu que això permetrà un debat democràtic que fins ara s'havia negat.

També s'ha posicionat Neus Lloveras, presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència, l'AMI. En declaracions a Catalunya Ràdio Lloveras ha garantit que els 800 ajuntaments que en formen part es posicionaran contra tot el que obstaculitzi el procés:

"Qualsevol iniciativa absolutament democràtica que a Catalunya hi ha en aquest sentit de treballar cap a l'estat propi és sabotejada pel PP i per Ciutadans. Que es pugui inhabilitar a la presidenta del Parlament és greu, no? I va en la línia de tota aquesta manera de fer que és judicialitzar la política i negar el debat."

Per la seva banda i en declaracions al 324, l'alcalde de Lleida i president del PSC, Àngel Ros, ha rebutjat que el seu partit es pugui sumar a aquesta iniciativa, amb l'argument que ell és contrari a "crear fronts":

"De la mateixa manera que no hem entrat a l'associació de municipis per la independència tampoc m'agrada el dir, no, ara volem anar-hi en contra. El que hem de fer és, crec, tirar endavant projectes a favor de."

Barcelona també es resisteix a entrar a l'AMI, des d'on han pressionat l'alcaldessa Ada Colau perquè convoqui una consulta per adherir-se a l'entitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut