El Lorenzo es va cremar a casa i ara ha recuperat els cabells (@projeto_joao_taboao)
El Lorenzo es va cremar a casa i ara ha recuperat els cabells (@projeto_joao_taboao)

El perruquer que recupera el somriure de nens que han perdut els cabells en accidents

Francisco Oliveira s'ha fet viral a les xarxes per les pròtesis capil·lars que implanta a infants amb cremades al cap

RedaccióActualitzat

Francisco Oliveira, de 30 anys, té la seva perruqueria a Sao Paulo, al Brasil. Es va fer famós a TikTok i Instagram per posar pròtesis capil·lars que semblen cabells reals.

Arran del seu èxit, alguns usuaris li van fer arribar la història del Joao, un nen de la ciutat que es va cremar en un incendi provocat per una espelma a casa seva. Després de 18 operacions, aquest és l'aspecte natural que van aconseguir.


La pell del Joao no es va adaptar a la pròtesi i li van haver de retirar. Però el seu cas va córrer ràpidament per xarxes i va fer que altres nens amb experiències similars truquessin a la porta de la barberia del Francisco.

I van crear la iniciativa benèfica "Joao Taboao", per a infants que han perdut els cabells, amb un crowdfunding virtual, que ja ha ajudat 23 nens.

Com, per exemple, el Lorenzo, que en un accident domèstic va perdre tres dits de la mà esquerra i part del teixit de la cara i el cap.

El projecte li va pagar l'avió des de Pernambuco, al nord del Brasil, fins a Sao Paulo perquè el Lorenzo tornés a tenir cabells. Diu que va ser un moment màgic.


Com són aquestes pròtesis capil·lars?

Són peces importades de la Xina, fetes amb una silicona extremadament fina, que té cabells humans fixats a la base. I es fixen amb una cinta adhesiva de doble cara al cap. Cada dues setmanes cal retirar-la, netejar-la i fer-li manteniment abans de tornar-la a posar. Però es pot fer a casa.

Oliveira diu que el més gratificant és veure com als nens se'ls dibuixa un gran somriure automàticament quan veuen el seu nou aspecte. I deixen de fer servir gorres de manera permanent. De fet, el Lucas va arribar a la perruqueria després d'explicar a la seva mare que a l'escola els companys li deien calb i lleig. I que els cabells li han tornat l'autoestima.

El Lucas, un dels nens que ha recuperat el somriure amb una de les pròtesis capil·lars
El Lucas, un dels nens que ha recuperat el somriure amb una de les pròtesis capil·lars (@projeto_joao_taboao)
ARXIVAT A:
Brasil
Anar al contingut