Vot en contra del PP i abstenció de Ciutadans al Parlament en el debat sobre l'eutanàsia
Detingut un home acusat d'ajudar a morir la seva dona, malalta terminal
Barcelona

El Parlament traslladarà al Congrés la despenalització de l'eutanàsia

El Parlament ho ha aprovat aquesta tarda amb el suport de tots els grups, tret del Partit Popular, que hi ha votat en contra, i de Ciutadans, que s'ha abstingut

RedaccióActualitzat

El Parlament demanarà al Congrés dels Diputats que despenalitzi l'eutanàsia i l'ajuda al suïcidi, dos actes pels quals ara hi ha previstes penes de 8 anys de presó. La decisió s'ha pres aquesta tarda amb els vots a favor de tots els grups excepte el Partit Popular, que hi ha votat en contra, i Ciutadans, que s'ha abstingut.

Els representants de Junts pel Sí, Catalunya Sí que es Pot, la CUP i el PSC han presentat un seguit d'arguments a favor de la despenalització tant de l'eutanàsia com de l'ajuda al suïcidi. Alba Vergés és la diputada de Junts pel Sí que ha redactat la proposta:

"Tenir cura també vol dir fer el que l'altra persona faria. Que demanar ajuda per morir ha de ser una de les coses més difícils que pot demanar una persona i que no ho podem posar encara més difícil. Que malgrat que ningú s'hi voldria trobar, hem d'actuar pensant que totes les persones ens hi podem trobar."

El diputat del PP Fernando Sánchez ha justificat el vot en contra:

"Cal eliminar el dolor, no eliminar la persona que pateix dolor. Hem d'acompanyar millor les persones al final de la seva vida, no acabar amb la seva vida. És que hem de posar la medicina al servei de la vida i no al servei de la causa de la mort."

La proposta aprovada aquest dimarts a la cambra catalana suposa modificar el punt 4 de l'article 143 del Codi Penal perquè digui: "...estarà exempt de responsabilitat penal qui, per petició expressa, lliure i inequívoca de la persona que pateix una malaltia greu, causi o cooperi amb actes necessaris a la mort segura, pacifica i sense dolor d'aquesta persona."

Anar al contingut