Barcelona

El Parlament reactivarà la llei per crear un fons de rescat de peatges de les autopistes

El Parlament català vol posar data de caducitat als peatges. Després del rebombori despertat per la campanya "No vull pagar", els principals grups de la cambra catalana, excepte el PP, han decidit recuperar la idea de crear un fons per rescatar peatges. Segons ha explicat el diputat de CiU, Josep Rull, a Catalunya Ràdio, les formacions presentaran un escrit per reactivar una llei en aquest sentit que va quedar aparcada fa tres anys i mig.

RedaccióActualitzat
El Parlament reactivarà aquesta segona setmana de maig la llei per crear un fons de rescat de peatges d'autopistes. Segons Rull, membre de la mesa de la cambra, abans del pròxim ple es convocarà una junta de portaveus extraordinària per tornar a enviar al Congrés la proposició de llei per crear aquest fons.

El diputat de CiU explica que la federació nacionalista, juntament amb el PSC, Iniciativa i Esquerra presentaran l'escrit a la mesa aquest mateix divendres perquè el ple debati el fons de rescat.

El Congrés va prendre en consideració la proposició de llei del Parlament, fa tres anys i mig, però successives pròrrogues en la seva tramitació van fer decaure la iniciativa quan va acabar la legislatura espanyola. La campanya "no vull pagar" ha reactivat l'interès polític.

El fons de rescat de peatges que es vol crear a l'Estat ha de servir per homogeneïtzar les vies de pagament a Catalunya, fer bonificacions per als usuaris habituals i rescats selectius d'alguns peatges.
Anar al contingut