El Parlament indemnitzarà Junqueras amb 13.000 euros i Sànchez amb 900
Oriol Junqueras i Jordi Sànchez tenen dret a indemnització perquè han deixat de ser parlamentaris
Barcelona

El Parlament indemnitzarà Junqueras amb 13.000 euros i Sànchez amb 900

La prestació es preveu per cessament d'activitat, que s'ha de sol·licitar expressament, per a tots els diputats que deixen l'escó i no reben cap sou

RedaccióActualitzat

La Mesa del Parlament ha concedit la prestació econòmica per cessament d'activitat al líder d'ERC, Oriol Junqueras, i al diputat de JxCat al Congrés, Jordi Sànchez. A Junqueras li corresponen 13.000 euros i a Sànchez, 900, en funció del temps que han exercit el càrrec. Són els únics diputats a la presó que l'havien demanat. Se sol rebre de forma fraccionada, tot i que en el cas de Sànchez podria rebre-la en un únic pagament.

La prestació, que fins ara han rebut molts exdiputats, està prevista per als parlamentaris que no tenen cap sou quan acaben el càrrec. Equivaldria a la prestació d'atur, que no poden rebre.

El Reglament de la Cambra preveu una prestació proporcional als anys de permanència i a l'assignació que reben al Parlament per a aquells diputats que no renovin mandat.

Els diputats que hagin estat membres durant quatre o més legislatures tenen dret al 100% de l'assignació mensual, multiplicat pel nombre d'anys. Els que hagin estat membres durant tres legislatures els correspon el 75%; durant dues legislatures, 50%; i per una legislatura, el 25%, o les fraccions dels mesos corresponents.
 



Abstenció de Ciutadans

El pagament ha estat votat a la Mesa i s'ha aprovat amb l'abstenció de Ciutadans, que té dubtes sobre la pertinència que els exdiputats presos cobrin la prestació, perquè actualment alguns d'ells són diputats del Congrés, però els lletrats del Parlament han puntualitzat que també estan suspesos en aquella cambra, per la qual cosa no perceben cap tipus de remuneració.

ARXIVAT A:
Judici procésParlament de CatalunyaOriol JunquerasJordi Sànchez
Anar al contingut