Atenes

El Parlament grec aprova les reformes de pensions i fiscal

Jornada de manifestacions i aturades parcials, aquest diumenge, a Grècia que arriba precedida de dos dies de vaga general

RedaccióActualitzat

El Parlament de Grècia ha aprovat la reforma de les pensions i fiscal amb la qual el Govern grec espera complir els compromisos amb els seus creditors internacionals.

L'aprovació s'ha aconseguit al llarg de la nit de diumenge i hores abans que es reuneixi l'Eurogrup. Just després de tres jornades de mobilitzacions sindicals.

Diumenge de mobilització

Precisament aquest diumenge ha tingut lloc una jornada de manifestacions i aturades parcials que ha arribat precedida de dos dies de vaga general.

Unes 15.000 persones s'han manifestat pacíficament a Atenes i Salònica, la majoria simpatitzant del Front de Lluita dels Treballadors, pròxim al Partit Comunista, KKE. Obria la manifestació una pancarta amb aquest eslògan: "Posem fi al desastre del sistema de pensions, al desastre social i econòmic."

Entre els manifestants, la indignació era patent: "No només els treballadors actuals, sinó també la futura generació estan condemnats al fracàs perquè no tindran pensió. La classe obrera no ho ha de permetre, per això ens mobilitzem per tercer dia consecutiu." "Aquest projecte de llei és una guillotina per als treballadors, però encara que hi votin a favor, els treballadors no l'acceptaran."

 

Algunes reformes

Entre altres mesures, la reforma eleva l'edat de jubilació fins als 67 anys, es redueixen les pensions màximes, es crea una pensió fixa de 384 euros amb la condició d'haver cotitzat un mínim de 20 anys, s'apuja l'IVA fins al 24% i també s'apugen altres impostos, inclosos els que graven la gasolina i l'electricitat.

El govern grec vol presentar-se aquest dilluns a Brussel·les, a la reunió de l'Eurogrup, amb els deures fets. Els ministres de Finances de la zona euro començaran a analitzar la marxa de les reformes a què es va comprometre el govern grec en l'últim rescat. Del seu veredicte depèn que es desbloquegi un nou tram d'ajudes de 2.300 milions d'euros.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut