Atenes
Atenes
Atenes

El Parlament Grec aprova l'augment d'impostos i el mecanisme de retallades automàtic

El nou paquet legislatiu introdueix, entre altres mesures, pujades d'impostos indirectes, inclòs l'IVA, amb les que l'executiu espera recaptar 1.800 milions d'euros a l'any

RedaccióActualitzat

El Parlament grec ha aprovat amb els vots de la coalició governamental de Syriza i Grecs Independents la "llei escombra" amb la qual el govern vol persuadir els socis de l'euro que concloguin la primera revisió del tercer rescat a l'Eurogrup de dimarts que ve.

"Avui es tanca un període difícil per al país i fem el primer pas per sortir de la crisi, un període que també tindrà les seves dificultats", ha afirmat el primer ministre Alexis Tsipras, que ha afegit que "els socis europeus reben el missatge que Grècia respecta els seus compromisos; ara, ells han de demostrar que respecten els seus "obrint converses per a l'alleugeriment del deute.

El nou paquet legislatiu introdueix, entre altres mesures, pujades d'impostos indirectes, inclòs l'IVA, amb les quals l'executiu espera recaptar 1.800 milions d'euros a l'any. Una altra mesura que es preveu és congelar els salaris dels funcionaris públics en "règim especial", és a dir, jutges, personal militar o policies, durant dos anys, una proposta que va generar malestar entre les files governamentals.

Manifestació a Atenes

A la plaça atenesa de Syntagma s'ha fet aquest diumenge una manifestació d'unes 11.000 persones que protestaven contra l'aprovació de la llei. La manifestació tenia el suport dels sindicats del sector públic i privat.

Anar al contingut