Donald Trump, durant l'entrevista a la cadena CNN (EFE)
Donald Trump, durant l'entrevista a la cadena CNN (EFE)
Mèxic

El papa qüestiona la fe de Trump per les seves polítiques sobre refugiats i el candidat republicà ho titlla de "vergonyós"

El papa va qüestionar la fe de Trump per les seves polítiques sobre refugiats i el candidat republicà ho havia titllat de "vergonyós"

RedaccióActualitzat

El papa Francesc ha entrat de ple en la campanya de les primàries nord-americanes. Francesc ha considerat que el màxim favorit a la nominació republicana, Donald Trump, "no és cristià" perquè vol aixecar un mur entre Mèxic i els Estats Units que no permeti l'entrada d'immigrants. Ho ha dit en declaracions a l'avió que el portava de Mèxic, on ha estat de visita oficial, cap al Vaticà.

"Una persona que pensa només a fer murs, sigui on sigui, i no fer ponts, no és cristià. Això no és a l'Evangeli. Després, sobre què aconsellaria, votar o no votar, no m'hi fico. Només dic: aquest home no és cristià."

 

Per la seva banda, Trump ja ha respost i ha considerat "vergonyós" que "un líder religiós qüestioni la fe d'una altra persona". Tanmateix, el candidat republicà ha tret importància a les paraules del papa perquè creu que està influenciat per la seva visita a Mèxic, on "només ha vist una part de la història". A més, ha dit que el pontífex desitjarà que els nord-americans l'escullin a ell com a president davant d'un possible atac jihadista al Vaticà:

"Quan el Vaticà sigui atacat per Estat Islàmic, que tothom sap que és el seu últim trofeu, us asseguro que el papa hauria desitjat i resat perquè Donald Trump fos president perquè aleshores això no hauria passat."

 

 

Posteriorment, en una entrevista a la CNN, Trump, el magnat i aspirant a la nominació republicana a la Casa Blanca, ha volgut treure ferro a la picabaralla assegurant que el papa és '"un tipus meravellós" i acusant els mitjans d'haver-ne exagerat les paraules.

"No crec que això sigui una baralla. Crec que es va expressar d'una manera més suau del que han transmès els mitjans", ha afirmat.

També ha insinuat, però, que el pontífex estava influït per la seva visita a Mèxic i podria haver sentit "només una part de la història".

Anar al contingut