Les furgonetes disposades de la Policia Nacional en un descampat a tocar de mar, al Maresme.
Les furgonetes disposades de la Policia Nacional en un descampat a tocar de mar, al Maresme.
Madrid

El Ministeri de l'Interior envia a Catalunya uns dos-cents antiavalots de la Policia Nacional

La mesura no és ben rebuda pels sindicats, que veuen al darrere l'intent de resoldre una qüestió política amb mesures policials

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior ha enviat uns tres-cents agents antiavalots de la Policia Nacional a Catalunya per protegir els edificis públics de l'Estat. Els envia en el context polític actual i amb el pols tensat al màxim entre Catalunya i l'Estat per la consulta del 9-N. Són efectius de la Unitat d'Intervenció Policial, mobilitzats d'urgència des de diferents ciutats espanyoles, i que s'han instal·lat en terrenys del Maresme.

La mesura, però, no ha estat ben rebuda pels sindicats, que veuen al darrere l'intent de resoldre una qüestió política amb mesures policials. En aquest sentit, s'ha expressat el portaveu del Sindicat Unificat de Policia, Javier Estévez, a Catalunya Ràdio. "No pot ser que perquè la part política no faci correctament els seus deures, al final s'acabi en un enfrontament ciutadans-policia", ha assegurat Estévez, que considera que "la policia està al servei dels ciutadans i els de Catalunya "són de la mateixa categoria que els ciutadans de Conca i Castella-la Manxa" i, per tant, "la policia està al seu servei". 

Per la seva banda, Valentí Anadón, del sindicat majoritari dels Mossos, SAP-UGT, ha evitat entrar en confrontació i confia que el desplegament només respongui a motius de seguretat ciutadana. "Entenem que si es fa aquest desplegament es fa amb criteris estrictament de seguretat ciutadana", ha dit.
 
El Ministeri de l'Interior va desplegar efectius extra de la policia espanyola també per la Diada i el mes de maig coincidint amb els aldarulls a Can Vies.

Anar al contingut