El "Lladre del segle" surt de la presó per morir a casa

Ronnie Biggs celebrarà dissabte 80 anys si la salut l'hi permet. Està molt malalt i per això el govern britànic li ha concedit la llibertat. Biggs va cometre el 1963 el robatori més important fins aleshores: l'assalt a un tren amb un botí de 4,3 milions de dòlars. Aquest lladronici, que va perpetrar amb l'ajuda de catorze còmplices, li va servir per ser batejat com el "Lladre del segle" i, naturalment, per anar de dret a la presó. Es va passar quinze anys entre reixes quan va aconseguir fugir cap al Brasil. Fa vuit anys es va entregar voluntàriament i ara deixa la presó perquè està "molt malalt".

Actualitzat
"No hi ha molta esperança" per a la seva recuperació. Ho diuen els metges que han atès Biggs i que han concretat que l'home pateix una pneumònia severa que l'ha tingut ingressat en un hospital des del passat 28 de juliol. Abans d'això havia demanat reiteradament que el deixessin en llibertat, però el ministre de Justícia britànic, Jack Straw, s'hi havia negat sistemàticament perquè "no es penedeix del seu delicte". La diferència, ara, és "per motius mèdics", segons ha reconegut el ministre.

La decisió ha agradat al fill de Biggs, Michael, que diu estar "encantat" i espera que el seu pare arribi a dissabte per celebrar els 80 anys. El seu advocat, en canvi, no ho veu de la mateixa manera. Diu que el seu client "ha estat posat en llibertat per morir i això no pot considerar-se una victòria, però suposa un triomf per al sentit comú i el senyor Straw ha pres la decisió correcta".

Ronnie Biggs es va fer famós per l'anomenat "Robatori del segle", en el qual ell i 14 còmplices van robar 4,2 milions de dòlars en l'assalt a un tren de correus entre Glasgow i Londres l'agost del 1963, la quantitat més gran mai robada fins aleshores. El 1965 va entrar a la presó, on s'hi havia de passar 30 anys. Quan en portava la meitat, quinze, va fugir cap al Brasil on es va casar i va formar una família. El 2001, ja malalt, es va entregar a les autoritats i va tornar a entrar a la presó. Fins ara.

Anar al contingut