Un passatge de l'obra 'Don Giovanni' que utilitza tecnologia punta per al muntatge i que s'estrenarà al Liceu el 19 de juny del …
Un passatge de l'obra 'Don Giovanni' que utilitza tecnologia punta per al muntatge i que s'estrenarà al Liceu el 19 de juny del 2017. Pla general. (Horitzontal)

El Liceu estrena un muntatge que barreja el clàssic 'Don Giovanni' amb tecnologia punta

ACN Barcelona.-El Gran Teatre del Liceu estrena el 19 de juny un muntatge que barreja el clàssic 'Don Giovanni' amb tecnologia d'última generació. La producció de Kasper Holten i amb direcció musical de Josep Pons ha estat la primera d'Europa en utilitzar l'anomenat 'tracking' intel·ligent i la projecció en moviment. Pel que fa al repartiment, comptarà amb dos dels barítons de més anomenada del moment, Mariusz Kwiecie¿ i Carlos Álvarez. També hi haurà, entre els personatges femenins, Miah Persson, Carmela Remigio o Julia Lezhneva, entre d'altres.

El muntatge posarà en solfa el primer sistema amb la capacitat de projectar imatges sobre un decorat en moviment i adaptar-les a temps real mitjançant el 'tracking' intel·ligent, una idea que sorgeix de l'aposta feta pels quatre teatres coproductors, la Royal Opera House - Covent Garden, el Gran Teatre del Liceu, la Houston Grand Opera i The Israeli Opera.Els dos repartiments d'aquest Don Giovanni els completen primeres figures com Eric Halfvarson i Mariano Buccino en el rol d'Il Commendatore; Dmitry Korchak i Toby Spence en el de Don Ottavio; Simón Orfila i Anatoli Sivko en el de Leporello, i Valeriano Lanchas i Toni Marsol en el paper de Massetto.Aquest 'Don Giovanni' neix de la col·laboració entre Kasper Holten i l'escenògrafa Es Levin, que van voler "anar més enllà i trobar noves maneres de plantejar aquesta famosa òpera". Aquest nou acostament es materialitza en una gran casa giratòria que per al director danès simbolitza "no només el palau de Don Giovanni sinó el món sencer i, de fet, la seva ment". Un teló de fons en el qual es projecten en vídeo les il·lusions de Don Giovanni, que finalment acaba "atrapat en aquesta realitat, quan totes les il·lusions s'esvaeixen i la casa queda habitada per fantasmes de la seva pròpia memòria, la seva consciència. La casa esdevé aleshores un món confús, un laberint en el qual els personatges es perden".D'altra banda cal destacar que amb motiu de les representacions de Don Giovanni, el Liceu convida l'artista Lluís Ribas a exhibir la col·lecció de pintures 'L'alliberament de la dona', una exposició que acollirà el Balcó Foyer.

Anar al contingut