Barcelona

El Liceu estrena "L'incoronazione di Poppea" de Monteverdi

El Liceu acull per primera vegada "L'incoronazione di Poppea", del compositor italià Claudio Monteverdi. L'òpera, estrenada a Venècia fa més de 450 anys, és un drama musical amb un pròleg i tres actes. S'hi retraten totes les intrigues, traïcions i assassinats que manega l'ambiciosa cortesana Poppea per convertir-se en l'esposa de Neró i proclamar-se així emperadriu de Roma. El director artístic del Liceu, Joan Matabosch, ha destacat que amb l'estrena de "L'incoronazione di Poppea" el Liceu omple un buit.

Actualitzat
El muntatge és en clau moderna i abstracta i el repertori l'encapçalen la mezzosoprano anglesa Sarah Conolly, en el paper de l'emperador romà Neró, i la soprano sueca Miah Persson, que interpreta l'ambiciosa Poppea.

"L'incoronazione di Poppea" és de les primeres òperes que van sortir dels salons de l'aristocràcia del segle XVII per ser representades als teatres públics. Conscient d'això, Monteverdi va escriure una peça en què va aplegar des d'elements de la comèdia grotesca fins a moments d'un lirisme sublim. Al Liceu hi arriba per primer cop i es podrà veure fins al 15 d'aquest mes.

Anar al contingut