Imatge d'arxiu de Jordi Pujol i Marta Ferrusola arribant a l'Audiència Nacional (EFE)
Imatge d'arxiu de Jordi Pujol i Marta Ferrusola arribant a l'Audiència Nacional (EFE)
Barcelona

El jutge del "cas Pujol" cita tres exalts càrrecs de la Generalitat per presumptes comissions de la banca

Hauran de declarar com a testimonis sobre les comissions que hauria pagat la banca pel rendiment les nòmines dels treballadors públics

RedaccióActualitzat

El jutge del "cas Pujol" ha citat a declarar com a testimonis tres exalts càrrecs de la Generalitat. José de la Mata vol interrogar-los sobre les presumptes comissions que la banca hauria pagat a la família de l'expresident de la Generalitat i a alts càrrecs del seu govern pel rendiment de les nòmines dels treballadors públics, un cas que ha denunciat un exdirectiu financer del Banc Natwest.

El jutge de l'Audiència Nacional ha citat el 13 de juny vuit persones, entre les quals hi ha l'exdirector de Ferrocarrils de la Generalitat Antonio Herce, condemnat a quatre anys de presó per malversar fons d'aquesta empresa pública; l'exgerent de l'Incasòl Antoni Paradell i l'exdirector general del Departament d'Hisenda Francesc Xavier Ruiz del Portal.

L'exbanquer va denunciar que s'havien pagat comissions entre el 1987 i el 1995 i que es feien pagaments en efectiu a diversos "despatxos". Un d'aquests eren les oficines que Jordi Pujol Ferrusola, primogènit de l'expresident, té al carrer Ganduxer de Barcelona.

Anar al contingut