Façana del Tribunal de Comptes
A més de la Fiscalia, l'entitat Societat Civil Catalana també va presentar demanda (EFE)

El judici del Tribunal de Comptes per l'acció exterior i l'1-O serà el 17 de novembre

El tribunal reclama més de 4 milions d'euros a una trentena d'exalts càrrecs, entre els quals hi ha Puigdemont, Junqueras i els exconsellers Turull, Romeva, Bassa, Comín i Puig

RedaccióActualitzat

El Tribunal de Comptes ha fixat per al 17 de novembre el judici per una trentena d'exalts càrrecs de la Generalitat catalana, inclosos els expresidents i l'exvicepresident Artur Mas, Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, pel referèndum de l'1 d'Octubre i l'acció del Diplocat.

A banda de qui era el màxim responsable del govern la tardor del 2017 --a qui es jutjarà previsiblement en la seva absència--, entre els demandats també hi ha els exconsellers Jordi Turull, Raül Romeva i Dolors Bassa, Toni Comín i Lluís Puig.

El tribunal els reclama més de 4 milions d'euros públics que considera desviats per al procés. La secció d'enjudiciament ha rebutjat la petició d'Oriol Junqueras, de Raül Romeva i set demandats més que demanaven que no se'ls exigís interessos de demora; ja que els diners de fiança dipositats són a disposició del Tribunal de Comptes.

El tribunal ha citat els encausats les 9 del matí d'aquell dia per al judici, en què es practicaran els interrogatoris que van ser admesos a l'audiència prèvia i amb què, després de la lectura de les conclusions finals, el procediment quedarà vist per a sentència.

El procediment comptable que acull el Tribunal de Comptes és independent de la causa penal que es va dirigir al Tribunal Suprem contra els líders independentistes que van quedar-se a Catalunya, ja condemnats i indultats.

A més de la Fiscalia, l'entitat Societat Civil Catalana també va presentar demanda per reclamar als exalts càrrecs els diners que presumptament havien desviat.

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàCarles PuigdemontOriol JunquerasDolors BassaJordi TurullRaül RomevaToni ComínLluís Puig
Anar al contingut