El joc del Monopoly amb ciutats catalanes (ACN/Anna Berga)

Un joc de taula amb ciutats catalanes, la iniciativa de dos joves d'Agramunt

El famós joc de taula està disponible amb ciutats com Vic, Sant Cugat del Vallès, Tarragona, Lleida, Igualada, Andorra la Vella i Mollerussa, que ha estat l'última creació

Emili Casellas RàfolsActualitzat

Segur que alguna vegada has comprat el carrer Balmes de Barcelona, has hipotecat alguna de les teves propietats o has anat a la presó. Doncs ara, gairebé una vintena de municipis de Catalunya i Andorra la Vella compten amb el seu propi joc de taula, similar al clàssic Monopoly.

El famós joc de compravenda de propietats té el seu origen a principis del segle XX, i ara, gairebé 120 anys després, dos joves emprenedors d'Agramunt n'han creat versions amb municipis catalans.

L'objectiu, que la gent passi una bona estona i que a la vegada conegui els carrers, els edificis, les associacions i les festes i tradicions que formen la identitat de la localitat.

Oriol Farràs, un dels creadors, assegura a l'agència ACN: "Més que jugar, és el sentiment de recordar d'on vens o on estàs vivint i fer caliu." I és que es tracta d'un joc de taula adreçat a un públic molt específic.

Els creadors Jordi Noguera i Oriol Farràs, amb la impulsora de 'Mollecity', Marta Timoneda (ACN/Anna Berga)

Un amic invisible diferent

La idea va néixer després que l'Oriol va elaborar un joc de taula personalitzat com a regal d'amic invisible per a un company de la residència universitària.

Posteriorment, el projecte va anar creixent i l'any passat, juntament amb Jordi Noguera, l'altre creador, van elaborar els primers jocs de taula a les ciutats de Berga i Olot.

Per arribar al màxim de ciutats possibles, van fundar YOURCITY, i ara ja compten amb prop d'una vintena de municipis catalans i Andorra la Vella.

"Mollecity", l'últim d'arribar

Per desenvolupar bé els diferents jocs de taula, l'Oriol i el Jordi han buscat habitants dels municipis en qüestió perquè els ajudessin en l'elaboració i així poder construir un escenari idoni que representi el millor possible la història i les tradicions de cada zona.

El joc més recent és el de Mollerussa, "Mollecity", elaborat conjuntament amb la impulsora mollerussenca Marta Timoneda, que ha volgut transmetre "l'amor" que sent per la ciutat, fent-lo atractiu per a totes les franges d'edat.


Les discoteques dels anys 80 i 90 com la Big Ben i Musicland, el patrimoni arquitectònic amb la capella de Sant Isidori o la Casa Canal o Cal Niubó són alguns dels edificis que es poden trobar en aquesta versió del Monopoly de la capital del Pla d'Urgell.

De Berga i Olot fins a Mollerussa, passant per Lleida, Sant Cugat, Tarragona, Girona, Vic, Reus, Igualada o Matadepera. Aquestes són algunes de les versions disponibles.

 

Col·laboració amb La Marató de TV3

La iniciativa també té un component solidari ja que, dels 36 euros que val cada joc de taula, un es destinarà a La Marató de TV3 d'enguany o a una de les 8 entitats que han col·laborat en el projecte.

ARXIVAT A:
EmpresaCatalunyaAndorra
Anar al contingut