Venècia

El gran mestre de l'animació japonesa Hayao Miyazaki es retira del cinema

El gran mestre de l'animació japonesa ha decidit retirar-se. Les seves elogiades pel·lícules, entre les quals destaquen "El viatge de Chihiro", "El meu veí Totoro", "La princesa Mononoke", "Porco Rosso" o "El castell ambulant", han estat qualificades d'imaginatives, emotives i màgiques.

RedaccióActualitzat
El realitzador japonès Hayo Miyazaki, considerat el gran mestre de l'animació contemporània, ha decidit retirar-se del cinema. Ho ha anunciat el president dels Estudis Ghibli a la roda de premsa de presentació al Festival de Venècia de la seva darrera pel·lícula, "Kaza tachinu" ("The wind rises").

Miyazaki, de 72 anys, és cofundador i el cap més visible dels Estudis Ghibli. Les seves pel·lícules han estat qualificades d'imaginatives, emotives i màgiques i han estat altament elogiades a tot el món.

És un dels directors més importants d'animació japonesa i té un Oscar a la millor pel·lícula animada del 2001 per "El viatge de Chihiro" i ha estat l'artífex de pel·lícules com "El meu veí Totoro", "La princesa Mononoke", "Porco Rosso", "El castell ambulant" --nominada a l'Oscar a la millor pel·lícula d'animació l'any 2005-- i "Nausica de la Vall del Vent". Hayao Miyazaki va rebre el Lleó d'Or a la seva carrera al Festival de Cinema de Venècia el 2005.

La seva última pel·lícula, "Kaza tachinu", considerada la seva obra més realista i que ha provocat una important polèmica al Japó, competeix pel Lleó d'Or.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut