València

El govern valencià diu que TV3 només es tornarà a veure si disposen de més canals de TDT

Primeres declaracions del govern valencià poques hores després del tancament de les emissions de TV3 al País Valencià. La portaveu del govern valencià torna a fer servir l'argument de la legalitat i diu que TV3 només es tornarà a veure al País Valencià si disposen de més canals de TDT. El govern català, per la seva banda, ho troba incomprensible en ple segle XXI i Acció Cultural denuncia que tot plegat respon a un estratagema del president Francisco Camps i parla de censura.

Actualitzat
El govern valencià diu que TV3 no es tornarà a veure al País Valencià si no disposa de més canals de TDT. El govern de Francisco Camps ha recordat que és el govern central el que ha d'autoritzar més freqüències per al territori valencià. I, de moment, les ha denegades.

La portaveu de la Generalitat valenciana, Paula Sánchez de León, ha tornat a fer servir l'argument de la legalitat per explicar el cessament de les emissions de TV3 i rebutja les acusacions de censura: "No es tracta ni d'un tancament ni de censura, sinó del cessament d'emissió per no ajustar-se a la legalitat vigent".

En canvi, Eliseu Climent, president d'Acció Cultural, propietària dels repetidors ara tancats, responsabilitza personalment el president Francisco Camps de l'apagada: "Aquesta campanya de persecució és obra del molt honorable senyor Francisco Camps, president de la Generalitat valenciana. Un dels motius principals és utilitzar el tancament de TV3 com a pantalla de les greus acusacions que pesen contra aquesta persona en el "cas Gürtel". Tot i això, des d'Acció Cultural no llencen la tovallola: "Perdre una batalla, no és perdre una guerra", ha manifestat Climent, que està convençut que, tot i que serà llarg i preveu que duri mesos, "ens en sortirem". I és que tenen un "pla B".

Des de la classe política també s'ha condemnat el tancament de TV3. Tots els partits ho han denunciat, inclòs Ciutadans, que defensa que totes les televisions autonòmiques s'haurien de poder veure a tot l'estat. El PP, en canvi, defensa la decisió de Camps i parla d'emissions pirates. El govern català troba incomprensible una situació d'aquesta mena en ple segle 21

El govern de Francisco Camps havia amenaçat Acció Cultural amb sancions de 120.000 euros al mes si seguien emetent a partir d'aquest divendres. La sanció s'imposaria en funció d'una modificació legal introduïda a final d'any a través de la llei d'acompanyament dels pressupostos pel 2010, que l'entitat interpreta com un càstig econòmic a una associació cultural sense ànim de lucre.

Acció Cultural
ja ha rebut sancions per valor de més de 700.000 euros i de fet a finals de març n'ha de pagar 600.000. A més a més, ja tenia bona part de la seva xarxa de repetidors clausurada per ordre judicial.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut