Tasques de salvament a la mina "Severnaya" a la ciutat de Vorkuta
Tasques de salvament a la mina "Severnaya" a la ciutat de Vorkuta
Moscou

El govern rus admet la mort dels 26 miners atrapats en una mina al nord del país

També han mort sis operaris del servei d'emergències i, a més, quatre treballadors ja havien perdut la vida dijous

RedaccióActualitzat

Sis operaris del servei d'emergències han mort aquesta matinada quan intentaven rescatar 26 treballadors de la mina "Severnaya" a la ciutat de Vorkuta, república de Komi, a l'Àrtic rus. Els operaris han mort arran d'una explosió de gas en una de les galeries. Quatre treballadors ja havien mort des que va tenir lloc l'accident aquest dijous.

Les autoritats russes donen per morts també els 26 miners perquè a la zona on estan atrapats no queda oxigen, les temperatures són molt altes i s'hi han registrat diversos incendis i explosions. Arkadi Dvorkovich, viceprimer ministre rus, ha fet aquestes declaracions:

"Hi ha molts morts. No hi ha esperança que les 26 persones que es troben a la mina estiguin vives. Es pot dir que les víctimes mortals augmenten a 36. Estem davant d'una greu catàstrofe per a Rússia i per al nostre sector del carbó".

A més, les autoritats han subratllat que a hores d'ara és impossible prosseguir les tasques de rescat, ja que seria molt perillós, a causa de la possibilitat que es produeixin noves explosions.

Tot i que el govern va cridar a no precipitar-se a l'hora de treure conclusions, les versions preliminars apunten que no es va tractar ni d'un problema tècnic ni d'un error humà.

En total, van ser 110 els miners atrapats en aquesta zona, dels quals 80 van poder ser rescatats en vida.

La mina en qüestió està catalogada com a perillosa pel seu contingut de metà, tot i que, segons les autoritats russes, compleix totes les normatives.

L'últim accident que s'hi havia registrat va passar el juliol del 2011, quan, a causa d'una esllavissada, van morir dos dels seus treballadors.

Anar al contingut