Barcelona

El govern retalla un 60% les noves places per a professors de secundària, FP i escoles d'idiomes

El Departament d'Ensenyament ha comunicat als sindicats del sector que retallarà en prop de 2.000 places l'oferta per a professors de Secundària, Formació Professional i escoles d'idiomes que hi havia prevista per aquest curs. El tripartit s'havia compromès a convocar oposicions per a més de 3.000 places de professor però, per raons econòmiques, l'actual govern ha decidit retallar l'oferta un 60%, de manera que queda en 1.245. Comissions Obreres ha criticat els efectes que tindrà pels docents aquesta decisió, que ha titllat de "greuge". Segons els sindicats, l'oferta es publicarà al diari oficial de la Generalitat d'aquí a un parell de setmanes i les oposicions es faran cap a finals de juny.

Actualitzat
La consellera Irene Rigau ha comunicat formalment als sindicats USTEC·STEs, CCOO, ASPEPC-SPS i UGT que retallarà un 61% l'oferta de places d'oposició a Secundària passant de les 3.196 compromeses pel seu antecessor al càrrec, Ernest Maragall, a les 1.245 que es convocaran aquest any. En concret, hi haurà 852 places de Secundària i Batxillerat; 343 de Formació Professional; 30 d'Escola Oficial d'Idiomes (EOI), i 20 de Disseny i Arts Plàstiques.

Ensenyament també ha informat els sindicats que la convocatòria de noves places de professors es publicarà d'aquí a dues setmanes al "Diari Oficial de la Generalitat· (DOGC) i que els exàmens es faran a finals de juny. Precisament, com que la convocatòria de places es farà tan tard, els resultats no sortiran fins a mitjans de juliol i, per tant, els professors no podran ocupar el seu lloc de treball l'1 de juliol, com marca el calendari escolar.

Rigau ha justificat la retallada per motius econòmics. El responsable d'ensenyament públic de CCOO, Angel Garcia, ha manifestat, per la seva banda, que no és excusa. Ensenyament, però, ha argumentat que la Conselleria és l'única, al costat de la d'Interior, amb els Mossos d'Esquadra, que ha obert convocatòries de places públiques.

Els sindicats també han augurat que unes oposicions tan tardanes endarrerirà i dificultarà l'organització dels col·legis el curs vinent. El sindicat, a més, han lamentat que aquestes places no seran de nova creació, ja que només seran un "transvasament" dels docents interins a funcionaris, i, per tant, no s'incorporaran professors al sistema.
Anar al contingut