El govern proposa franges horàries per a gent gran, per a nens i per sortir a fer esport

Es torna a avançar al pla de desconfinament del govern espanyol, que és qui té l'última paraula

RedaccióActualitzat

El govern ha presentat aquest migdia la seva estratègia de franges per a la sortida de la població al carrer —com ja va fer amb els menors— i s'avança al pla del govern espanyol, que és qui hi té l'última paraula.

En roda de premsa, el conseller d'Interior, Miquel Buch, ha detallat que serien vuit franges, a partir de la proposta que ha fet el Procicat, que es divideixen per edats i en funció de l'activitat que s'ha de fer.

Buch ha defensat que proposa sortir de manera ordenada perquè la prioritat del govern és el benestar dels ciutadans.

 

 

Al matí, la primera franja, entre 6 i 8, seria per fer esport de forma individual. A les 8 es preveu la sortida de treballadors cap a la feina. Entre les 9 i les 11, la sortida seria per a la gent gran i les persones dependents i amb necessitats especials.

A partir de les 11 del matí i fins a la 1 del migdia, podrien sortir al carrer els nens i nenes de fins a 5 anys.

Al migdia, entre la 1 i les 4 de la tarda, hi hauria una pausa perquè els ajuntaments poguessin fer una neteja d'espais.

A la tarda, hi hauria tres franges més: entre les 4 i les 6 sortirien els nens i nenes d'entre 6 i 13 anys, i entre les 6 de la tarda i les 8 del vespre els joves d'entre 14 i 17 anys, i els adults que no surten a treballar.

La darrera franja del dia, entre les 7 i les 9 del vespre, seria, una altra vegada, per fer esport de forma individual.

 

 

Buch també ha explicat que la proposta de franges presentada aquest matí ja s'ha enviat al govern espanyol, que aquest dimarts té previst concretar mesures per posar en marxa el desconfinament.

 

 

Colau demana que s'escolti els ajuntaments

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també s'ha pronunciat aquest dimarts sobre els primers plans de desconfinament que el govern i altres administracions ja han fet públics avançant-se al govern espanyol.

En declaracions a TV3, Colau ha lamentat que es comuniquin mesures —com les franges horàries anunciades per Buch— "si no es té plena competència per prendre-les", perquè considera que "genera confusió".

 

Dos nens van amb bicicleta per la plaça Catalunya de Barcelona, aquest dimarts (EFE/Enric Fontcuberta)

 

Sobre el contingut de la proposta, ha opinat que "pot ser bo" establir franges, però ha demanat fugir de la "rigidesa excessiva", que potser no s'adapta a la situació de cadascú.

Colau ha demanat que les mesures que s'hagin d'adoptar s'acordin "entre totes les administracions" i s'ha queixat que la Generalitat i el govern espanyol tenen molt poc en compte els ajuntaments, que, al final, és la instància encarregada de concretar les mesures sobre el territori.

ARXIVAT A:
Coronavirus Estat d'alarma
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut