Barcelona

El govern només pagarà ajuts a les famílies que ingressin menys de 8.000 euros l'any i tinguin 5 anys de residència

El govern restringirà les ajudes a la família a les parelles amb fills amb uns ingressos anuals inferiors als 8.000 euros i que acreditin cinc anys de residència, els dos últims a Catalunya. Les ajudes a les famílies cauran un 74,6% aquest any a Catalunya, mentre que el pressupost de la Conselleria de Benestar i Família es redueix un 4,6% respecte a l'actual. En canvi, s'augmenten els diners per atendre la gent gran amb dependència.

Actualitzat
Les famílies amb fills seran les grans damnificades de la tisorada en el Departament de Benestar Social, que retallarà fins a un 75% les polítiques de família. D'aquesta manera, les ajudes a les famílies amb fills pràcticament desapareixeran, a canvi de potenciar els recursos a la dependència.

Les retallades

El pressupost per les ajudes a les famílies es retallaran fins al 75%, cosa que -a la pràctica i bàsicament- vol dir que desapareixeran les ajudes universals a famílies amb fills. En canvi, es destinaran més recursos a la dependència, partida que veurà augmentat un 20% els recursos.

Tot i la retallada en les ajudes a la família, la Conselleria de Benestar Social i Família ha dit que les que pateixen una situació de vulnerabilitat no es veuran afectades, segons ha garantit el conseller del ram, Josep Lluís Cleries.

En roda de premsa per presentar els comptes del departament per a aquest any, Cleries ha admès que la partida de les famílies és la que patirà una retallada més important, i tindrà 54,2 milions d'euros.

"Em fa mal", ha dit Cleries en relació amb la supressió de les ajudes familiars, però han d'atendre "els requeriments econòmics del moment".

Un 4,6% d'ajust real

La retallada del seu departament supera el 10% respecte al de l'any anterior, però l'"ajust real" serà del 4,6%, tenint en compte els ingressos propis de la Generalitat i les transferències que rebrà de l'Estat i de la Unió Europea.

Així, Benestar Social i Família disposarà de 2.223,58 milions d'euros consolidats, respecte dels 2.330,44 del 2010.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut