Homenatge a Abel Martínez
Homenatge a Abel Martínez

El govern indemnitzarà, finalment, la família del professor assassinat Abel Martínez

El docent va morir fa dos anys a mans d'un alumne de l'institut de Barcelona on treballava. La Generalitat ha reconegut la mort com a accident laboral però nega qualsevol negligència. La família ha reclamat 1 milió d'euros.

ReaccióActualitzat

La Generalitat acorda una segona indemnització per a la família d'Abel Martínez, el professor mort avui fa dos anys per un alumne a l'institut Joan Fuster de Barcelona.

Ja es va pagar una primera indemnització en reconèixer-se la mort del docent com a accident laboral, una quantitat que la família troba del tot insuficient per la gravetat dels fets. Els pares i germà de la víctima han portat el cas als tribunals i reclamen un milió d'euros, en considerar que hi va haver, a més, negligència de l'administració.

Ara el govern accepta compensar la família

De moment no s'ha concretat l'import d'aquesta segona indemnització. D'altra banda, el mes que ve s'aprovarà un protocol de prevenció i actuació en situacions de violència contra treballadors de centres educatius, que s'està acabant de consensuar amb els sindicats.

El Sindicat de Professors de Secundària havia recollit 6.000 firmes a través de la plataforma change.org per reclamar que la Generalitat, com a responsable civil subsidiari, accepti la petició d'indemnització de la família.

Aquest dijous a les sis de la tarda hi ha hagut una concentració unitària d'homenatge al professor de Lleida mort, organitzat pels seus amics i familiars. Els sindicats que han participat en aquesta concentració proposen que el 20 d'abril sigui declarat el dia contra la violència als centres educatius i que es facin activitats educatives per prevenir-la i erradicar-la.

Anar al contingut