Moià

El govern impulsarà l'ús civil de drons per a seguretat, medi ambient i agricultura

RedaccióActualitzat

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, anuncia que el govern impulsarà la incorporació de la tecnologia dels drons per a "la millora i eficiència en els departaments i organismes de la Generalitat". Els drons es podrien fer servir en aplicacions de seguretat, medi ambient o agricultura.

Ho ha anunciat el conseller en la inauguració de l'ampliació de les instal·lacions del BCN Drone Center a Moià. Un centre punter en tecnologia dron.

El BCN Drone Center és un dels deu únics centres de tot el món on es poden fer proves i certificacions de drons de tipus civil, i també és una escola de formació especialitzada en l'aplicació de tecnologia dron i en el pilotatge. I també és l'únic espai privat d'aquestes característiques a Europa.

Per a Puigneró, l'ús civil dels drons pot consolidar el creixement i posicionament internacional d'un sector "amb un gran potencial de futur a Catalunya i al món". Puigneró situa el sector dels "smart drones" com una indústria motor de l'economia i la innovació catalana, al servei del "progrés social".

Anar al contingut