Barcelona

El govern espanyol revela a TV3 contactes secrets a tots els nivells amb la Generalitat

El delegat del govern espanyol diu que l'Estat impedirà la convocatòria d'un referèndum il·legal i que treballa per dissenyar un camí alternatiu al de la col·lisió

Actualitzat

El delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, assegura que el diàleg entre els governs de Rajoy i Puigdemont es manté, i confirma que hi està havent trobades, a tots els nivells, entre els governs del Partit Popular i la Generalitat, però que no sempre es fan públiques:

"El diàleg és una actitud, una manera de fer. Estem dialogant, li puc assegurar que el diàleg es produeix, hi ha trobades i les trobades no són sempre públiques"

Millo ha precisat que aquestes trobades són a tots nivells, també al més alt:

"El diàleg es manté. El govern espanyol manté la mà estesa per dialogar, perquè és la nostra obligació. Tothom ha de tenir la tranquil·litat que les converses hi són, el diàleg hi és."

Quan fa tres mesos del seu nomenament com a delegat del govern espanyol, Enric Millo ha dit que cal treballar per trobar un camí que no sigui "el carreró sense sortida" del referèndum. Afirma que cal dissenyar, entre tots, un camí alternatiu. Ha explicat que l'executiu espanyol farà una proposta al govern basada en el document de 46 punts que Puigdemont va entregar a Rajoy.

Millo ha reiterat que l'únic d'aquests 46 punts que no és negociable és el referèndum. Millo ha dit que "treballa per evitar el ritme de la col·lisió" que obligaria l'Estat a fer servir "mecanismes que tenen un caràcter molt definitori i que estan contemplats en la llei".

No ha concretat a quins mecanismes coercitius es refereix, però ha dit que el govern d'Espanya treballa per evitar que es convoqui un referèndum il·legal, perquè "si es convoca, tothom sap que no es pot fer, i l'Estat impediria una situació com aquesta".

"Un referèndum  no resol mai un conflicte entre dues parts. El referèndum no resol el problema, manté les divisions".

El govern del Partit Popular treballa des de fa temp en el disseny d'un camí alternatiu al de la col·lisió. Enric Millo ha dit que un dels punts que el govern valora és la posibilitat d'introduir canvis en la Constitució.

En referència a la informació que publica el diari "El País", el delegat del govern espanyol ha insistit que el diàleg es fa amb totes les administracions (locals, provincials) i no només amb els representants de la Generalitat. En aquest sentit, ha anunciat que s'han mantingut converses amb representants municipals de les quatre grans ciutats catalanes, inclosa l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau:

"Demà serà aquí de nou la vicepresidenta, Sáenz de Santamaría. Tindrà contactes al llarg del dia amb persones i entitats que no necessariament es faran públics"

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut