Madrid

El govern espanyol preveu estalviar 37.700 milions d'euros entre 2012 i 2015 amb la reforma de les administracions

El govern espanyol calcula poder estalviar aquesta quantitat entre 2012 i 2015 aplicant les mesures de racionalització en les administracions públiques. El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres l'informe per a la reforma de les administracions públiques, que planteja suprimir organismes que considera duplicats amb les comunitats autònomes, com el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Centre d'Estudis d'Opinió o el Servei Meteorològic.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol calcula que podrà estalviar 37.700 milions d'euros amb les mesures de racionalització en les administracions públiques, la reforma de l'administració local i les mesures estructurals sobre l'ocupació pública, entre els anys 2012 i 2015, segons ha dit la vicepresidenta de l'executiu, Soraya Sáenz de Santamaría, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres l'informe que ha de servir de base per a la reforma de les administracions públiques, en el qual es planteja suprimir organismes que considera duplicats amb les comunitats autònomes. El govern també ha creat una oficina de seguiment d'aquest projecte, perquè la seva aplicació es planteja a llarg termini. Concretament, la reforma aprovada aquest divendres suposarà un estalvi de 6.500 milions d'euros per a les administracions públiques i de 16.300 milions per als ciutadans fins al 2015.

Dues-centes mesures per evitar duplicitats

L'informe conté més de 200 mesures proposades per la comissió que ha treballat en la redacció. A Catalunya, això podria afectar el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes, el Centre d'Estudis d'Opinió o el Servei Meteorològic.

La reforma també preveu que un únic portal d'internet centralitzi la informació de totes les administracions i permeti fer els tràmits i serveis més rellevants, des de consultar les multes de trànsit fins a demanar hora per renovar el DNI o consultar les ofertes de llocs de feina públics.

La Generalitat ja hi ha reaccionat i recorda al govern espanyol que també pot suprimir les delegacions de ministeris dels àmbits en què no té competències.

Reconeixement a l'"esforç" dels funcionaris

Sáenz de Santamaría ha considerat finalitzats els ajustos en els salaris i dies de permís que han afectat els treballadors públics en els darrers mesos. La vicepresidenta de l'executiu ha assenyalat que aquesta fase "està feta" i ha reconegut que els funcionaris i els treballadors públics han fet un "esforç enorme" en l'actual situació de crisi.

La número dos del govern ha recordat que el capítol primer dels pressupostos de totes les administracions, referent al personal, "pesa el que pesa" i, per aquest motiu, cal reconèixer aquest esforç dels treballadors que, a més, "han continuat treballant i ho fan molt bé".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut