Madrid

El govern espanyol impulsa una nova regulació de les plataformes de finançament col·lectiu

El govern espanyol impulsa una nova regulació de les plataformes de finançament col·lectiu. Entre els aspectes que es regulen hi ha les plataformes de finançament col·lectiu per internet, el "crowdfunding" o les plataformes de petits inversors que financen algunes empreses, el "crowdlending", menys conegut però que s'està començant a implantar a l'Estat.

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha aprovat l'avantprojecte de la llei que vol millorar l'accés de les empreses al finançament. Entre els aspectes que es regulen hi ha les plataformes de finançament col·lectiu per internet, el "crowdfunding" o les plataformes de petits inversors que financen algunes empreses, el "crowdlending", menys conegut però que s'està començant a implantar a l'Estat. De fet, amb l'aixeta del crèdit tancada, per a molts projectes aquestes són les úniques alternatives de finançament possibles.

El "crowdlending" són crèdits entre petits inversors i petites i mitjanes empreses. L'empresa que necessita una determinada quantitat s'adreça a la plataforma intermediària que gestionarà el crèdit, però que a més analitzarà fins al més petit detall els números de l'empresa. Cada inversor podrà invertir-hi la quantitat que vulgui, i entre tots aportaran la suma de diners del crèdit sol·licitat. A més, l'inversor també estableix quin tipus d'interès vol rebre, que pot anar entre el 4 i el 14%.

Fins ara, per a l'empresa tenia el benefici que aquesta operació no estava sota el control del Banc d'Espanya, i no quedava reflectit com un endeutament bancari. A més, sovint, les condicions són més atractives que en un banc, ja que no és necessari contractar altres productes, com acostumen a demanar els bancs. Els inversors, per la seva banda, tenen el reclam d'obtenir una rendibilitat superior a la que ofereixen els bancs. A l'espera la nova regulació, els experts recalquen que és una operació d'inversió i que, per tant, es corren riscos.

Nova regulació del micromecenatge

El govern espanyol ha aprovat aquest divendres un avantprojecte de llei per millorar el finançament de les pimes, que inclou una regulació per al funcionament del "crowdfunding" i el "crowdlending". L'executiu persegueix impulsar una nova eina de finançament directa de projectes empresarials en les seves fases inicials, a més de protegir els inversors. Per aquest motiu, es fixen límits per inversor tant per projecte (3.000 euros) com per plataforma (6.000 euros anuals).

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut