Madrid

El govern espanyol ha cessat 260 càrrecs de la Generalitat des del 155

Soraya Saénz de Santamaría ha fet l'anunci en resposta a Abert Rivera en un tens cara a cara

Actualitzat

L'executiu espanyol ha cessat 260 càrrecs de la Generalitat en 4 mesos d'aplicació de l'article del 155. Així ho ha assegurat la vicepresidenta espanyola, Soraya Saénz de Santamaría, en resposta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha acusat l'executiu de no controlar els comptes de la Generalitat.

La vicepresidenta espanyola ha presumit d'haver desarticulat les estructures d'estat:

"14 que van ser els acordats amb vostès en l'aplicació del 155 i 240 més per compte d'aquest govern per portar a terme la demolició de les estructures d'estat que havia creat la Generalitat de Catalunya."

Tots dos han protagonitzat un tens cara a cara. La vicepresidenta li ha recordat els seus continus canvis d'opinió sobre Catalunya i Rivera, per la seva banda, li ha demanat explicacions pels 2,2 milions d'euros que el govern "separatista" hauria gastat a l'esquena de l'executiu espanyol.

En aquest sentit, Sáenz de Santamaría ha dit que mentre el govern espanyol manté la coherència i no se suma "a qualsevol conjuntura", Rivera "defensa una cosa, la contrària, l'extrem i l'entremig".

Fora de micròfon, ha afegit que Rivera "fa més oposició al govern a Madrid que als independentistes al Parlament de Catalunya".

En els primers dies del 155, el govern espanyol va anunciar 140 cessaments, però la xifra ha pujat fins als més de 260 d'ara.

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155
Anar al contingut