Madrid

El govern espanyol encarrega un informe jurídic per si cal impugnar la Declaració de Sobirania

Segons la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, la declaració "no ha arribat a la majoria excepcional que alguns reclamaven" i no permetria, ni tan sols, canviar l'Estatut.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol té pressa per tenir l'estudi jurídic sobre la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya. La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha confirmat en la roda de premsa del Consell de Ministres que l'informe l'han sol·licitat amb caràcter urgent amb l'objectiu d'analitzar l'abast de la resolució per si cal impugnar-la.

Sáenz de Santamaría ha minimitzat el suport dels parlamentaris catalans a la declaració. Segons Santamaría, "no ha arribat a la majoria excepcional que alguns reclamaven", ja que ha obtingut 85 vots a favor, que no són ni els dos terços necessaris per modificar un Estatut d'Autonomia. La vicepresidenta ha afegit que la declaració no s'ajusta al marc de convivència, afegeix incertesa i no està en la línia europea.

Les declaracions de la vicepresidenta arriben després que el mateix Mariano Rajoy anunciés, des de Xile, la intenció de demanar l'informe jurídic tot i afirmar, al mateix temps, que la Declaració de Sobirania del Parlament de Catalunya no serveis "per a res". La vicepresidenta ha explicat que quan tinguin l'informe arribaran "els primers passos de l'executiu davant aquest desafiament sobiranista".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut