Obres d'instal·lació de la plataforma de pous del projecte Castor. (Foto: ACN)
Obres d'instal·lació de la plataforma de pous del projecte Castor. (Foto: ACN)
Alcanar

El govern espanyol atura la injecció de gas natural davant la costa del Montsià després dels moviments sísmics

El Ministeri d'Indústria ha ordenat l'aturada temporal de les activitats al magatzem submarí de gas Castor, situat davant la costa del Montsià i el Baix Maestrat. Les autoritats espanyoles n'han decretat de manera urgent la paralització després de la cadena de moviments sísmics registrats durant les feines d'injecció de gas natural i que han provocat preocupació a la zona.

RedaccióActualitzat
Satisfacció a l'Ajuntament d'Alcanar després que el Ministeri d'Indústria ha ordenat aturar de manera temporal la injecció de gas natural al magatzem submarí Castor, que aviat havia d'entrar en funcionament davant la costa del Montsià. Les feines de preparació han provocat una cadena de moviments sísmics, amb una punta d'intensitat que va arribar dilluns als 3,6 graus graus de l'escala de Richter.

L'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, espera que el govern espanyol elabori un informe geològic sobre l'impacte de les operacions al magatzem submarí. En declaracions a Catalunya Informació, l'alcalde ha dit que cal que hi hagi transparència. En tot cas, Alfons Montserrat s'ha mostrat satisfet per la decisió del Ministeri d'Indústria: "La paralització d'aquestes operacions tranquil·litza la població. Encara que l'activitat sísmica sigui molt petita, sempre crea una certa alarma".

Fins ara s'han injectat 100 milions de litres de "gas matalàs". Abans que el magatzem submarí entri en funcionament, calen injectar-n'hi 25 milions de litres més. El futur del projecte depèn del comportament sísmic.

El magatzem Castor està situat a uns 25 quilòmetres de la costa del Montsià i del Baix Maestrat. La inversió inicial del projecte és de 1.200 milions d'euros. Es tracta d'una instal·lació que intenta aprofitar un antic pou petroler a 1.750 metres de profunditat sota el nivell del mar.
Anar al contingut