Barcelona

El govern crea tres nous impostos mediambientals i diu no al "fracking"

El consell de govern ha aprovat crear tres nous impostos de caràcter mediambiental per recaptar uns 50 milions d'euros l'any: un sobre l'aviació comercial, un altre sobre la producció d'energia termonuclear i el tercer sobre l'emissió de gasos i partícules contaminants. També ha dit no a l'ús de la tècnica del "fracking" emparant-se en l'infome encarregat al grup de treball que el desaconsella.

RedaccióActualitzat
El consell de govern ha aprovat l'avantprojecte de llei per crear tres nous impostos de caràcter mediambiental: un sobre les emissions de l'aviació comercial, sobre les companyies aèries o els propietaris d'aeronaus; un altre sobre la producció d'energia termonuclear i el tercer sobre l'emissió de gasos i partícules contaminants a l'atmosfera. Amb aquests nous impostos, l'executiu català espera recaptar uns 50 milions d'euros l'any. Uns diners que es destinaran, segons ha explicat el portaveu Francesc Homs, a inversions que afavoreixin l'entorn i millorin les conductes respecte el medi ambient. Homs ha expllicat també que es tracta de mesures "contrastades i amb recorregut que hem intentat implantar-ho al nostre país".

D'altra banda, el govern ha dit no a l'ús de la tècnica del "fracking", o la fractura hidràulica, emparant-se en l'infome encarregat al grup de treball que el desaconsella i que l'executiu se'l pren com a propi. "No té massa sentit aquest tipus de prospectiva en el nostre país. Això no té el recorregut que es pensava inicialment que podia tenir", ha admès el portaveu del govern.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut