Imatge general del secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer, amb responsables polítics…
Imatge general del secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer, amb responsables polítics de l'Alta Ribagorça a l'estació d'esquí de Boí Taüll el 18 de desembre del 2018. (horitzontal)

El Govern consensuarà amb el territori el futur de l'estació de Boí Taüll

ACN Pont de Suert.-La renúncia de la concessionària de l'estació de Boí Taüll, Promocions Turístiques de la Vall (PTV), va obligar a la Generalitat a assumir in extremis el passat mes de novembre la gestió del complex per aquesta temporada. El secretari d'Empresa i Competitivitat del Departament d'Empresa i Coneixement, Joaquim Ferrer, de visita a l'Alta Ribagorça, ha afirmat que el Govern consensuarà amb el territori el futur de l'estació; una instal·lació que es considera estratègica per a la comarca. Segons Ferrer, ara ''cal dissenyar quin ha de ser el nou model de gestió'', en el qual no és descarta la integració dins de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

La Generalitat va acordar assumir la gestió de l'estació després que el passat 8 de novembre, l'empresa que se'n feia càrrec va renunciar unilateralment al contracte d'arrendament del qual era titular i per tant a la prestació del servei. D'aquesta manera, el Govern, que ja era propietari del complex, davant la imminent obertura de l'estació, ha autoritzat la gestió directa a les empreses públiques Actius de Muntanya SA i Avançsa de forma temporal.Per la seva part, el president del Consell Comarcal de l'Alta Ribagorça, Josep Lluís Farrero, ha demanat que s'apliquin polítiques diferents al territori per tal de poder donar respostes a les necessitats, entre elles, la millora dels accessos com l'N-230 i N-260 o la possibilitat de disposar d'un pla de Foment Territorial de Turisme.

Anar al contingut