El Gloria deixa el Masnou sense port: crea una platja que bloqueja els vaixells

Hi ha 1.058 vaixells que no poden entrar ni sortir del port a causa d'una platja natural a la bocana, de sorra acumulada pel Gloria

RedaccióActualitzat

El pas del temporal Gloria encara provoca problemes a diverses poblacions. Al Masnou viuen una situació excepcional: s'han quedat sense port per una nova platja natural a l'entrada. No en pot sortir cap embarcació mentre no actuï la draga, que no arribarà fins dilluns.

Al port del Masnou van poder defensar bé les embarcacions del vent i les onades, però no van poder fer res per impedir que els quatre metres i mig de calat que té l'entrada s'omplissin de sorra.

La situació del port del Masnou abans i després del pas del Gloria
Recreació de la situació del port del Masnou abans i després del pas del Gloria

 

La draga que tenen al port ja ha començat a treballar per treure sorra, però és massa petita per atacar un problema tan gran. Per això han demanat l'ajuda d'una draga amb vint vegades més capacitat que ara és a Cadis i que arribarà a Premià dilluns. Esperen que d'aquí dos o tres dies ja es pugui obrir el port.

La platja que ha aparegut a la bocana del port del Masnou
La platja que ha aparegut a la bocana del port del Masnou

Al Masnou hi ha 1.058 embarcacions. Feia més de 20 anys que no vivien una situació similar, però sí que pateixen sovint acumulacions de sorra, segons diu Fernando Mestre, director del port.

"Entre Premià i el Masnou tenim el moviment més gran de sorra de tot l'arc mediterrani i patim particulament les conseqüències de les borrasques, sobretot les que venen de llevant."

Per això, i pels efectes del canvi climàtic, està previst apujar l'alçada dels pantalans i modificar l'orientació de la bocana

ARXIVAT A:
MeteorologiaTemporal Gloria
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut