Elvis Presley va comprar la mansió de Graceland per 100.000 dòlars quan tenia 22 anys, a Memphis, als Estats Units (Flickr/Russ Glasson/CC BY-NC-SA 2.0 DEED)

El futur de Graceland, a l'aire: la neta d'Elvis Presley lluita per impedir la venda de la mansió

Una empresa vol forçar la subhasta de la mansió per cobrar un suposat deute milionari contret per Lisa Marie Presley que la família del rei del rock nega i diu que mai va existir

RedaccióActualitzat

Un deute suposadament contret per Lisa Marie Presley, la filla del rei del rock, que va morir el gener del 2023 als 54 anys, podria acabar comportant la subhasta de Graceland, la famosa mansió que Elvis Presley tenia a Memphis i que s'ha acabat convertint en un lloc de pelegrinatge per als fans del mític cantant. 

Aquest dimecres un jutge de l'estat de Tennessee ha bloquejat temporalment l'operació fins que es determini qui manté la propietat legítima de Graceland. 

El litigi enfronta la neta del cantant i actual titular de la propietat, Danielle Riley Keough, i l'empresa que promou la subhasta arran del suposat deute impagat, Naussany Investments & Private Lending LLC.
 

Versions contraposades 

La companyia defensa que la filla del rei del rock, Lisa Marie Presley, no els va retornar mai els 3,8 milions de dòlars que li havien prestat en una operació en què a més, asseguren, ella va posar la mansió de Graceland com a garantia de pagament.

L'empresa justifica que és aquest el motiu que els ha portat a promoure la subhasta de la propietat per execució hipotecària. 

A principis de mes, però, la neta d'Elvis Presley va presentar una demanda per bloquejar la venda en què acusava Naussany de frau, de no existir ni tan sols com a empresa i d'haver presentat documentació falsificada

Segons Danielle Riley Keough, el préstec a la seva mare no es va produir mai i, al contrari del que sosté la companyia, Lisa Marie Presley tampoc no els va lliurar cap escriptura de fideïcomís.

L'advocat Jeff Germany, que representa la neta d'Elvis Presley, sortint de l'audiència en jutjat de Memphis (Reuters/Karen Pulfer Focht)

Un jutge atura la subhasta i l'empresa posa el fre 

La subhasta per execució hipotecària estava programada inicialment per aquest dijous 23 de maig, però un jutge de Tennessee l'ha bloquejada temporalment per un possible frau per part de l'empresa i fins que no pugui determinar-se qui en manté la propietat legítima

La decisió s'ha pres durant una audiència aquest dimecres al Tribunal de Cancelleria del comtat de Shelby, amb seu a Memphis, a la qual estaven citats els representants legals de la família i de l'empresa. 

Durant la vista, el jutge ha justificat la decisió d'aturar la subhasta perquè, en cas de celebrar-se, hagués causat un "dany irreparable" per a la neta d'Elvis Presley. 

Segons l'agència Reuters, l'empresa hauria desistit de subhastar Graceland després que el jutge ha bloquejat la venda arran de les acusacions de frau de la família Presley.
 

Graceland, un atractiu al nivell de la Casa Blanca

Elvis Presley va comprar la mansió de Graceland per uns 100.000 dòlars el 1957, quan tan sols tenia 22 anys, gràcies als èxits de la seva carrera musical. El rei del rock hi va viure durant dues dècades i va morir en aquesta mateixa casa el 1977, als 42 anys. 

Cinc anys després, el 1982, la seva família va decidir obrir-la al públic i actualment rep més de 600.000 visitants anuals. Això la situa, segons els seus propietaris, en la segona casa més visitada dels Estats Units, només darrere de la Casa Blanca, la residència presidencial.

Més de 600.000 persones visiten cada any Graceland, on hi ha la tomba d'Elvis Presley (Wikimedia/Thomas R Machnitzki/CC BY 3.0)

Graceland és un complex de sis hectàrees que inclou més d'una vintena d'habitacions --entre les quals la famosa sala de la selva--, jardins i una tanca dissenyada pel mateix Elvis Presley. Els visitants també hi poden veure un saló de la fama, els cotxes d'època i els avions privats de l'artista.

La tomba d'Elvis Presley també és a la finca, juntament amb la de diversos familiars seus, cosa que ha convertit Graceland en un lloc de pelegrinatge per als seus fans i en un dels atractius turístics més importants del sud dels Estats Units. 

 

ARXIVAT A:
Estats UnitsMúsica
Anar al contingut