L'empresa, de la Fundació Ampans, ha rebut diversos reconeixements per la qualitat dels seus productes (Formatges Muntanyola)

El formatge Garrotxa de la firma Muntanyola, el millor semicurat de cabra del món

La companyia, que dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual, també ha aconseguit la medalla de bronze dels World Cheese Awards 2022 per Lúpulus, un curat ecològic de llet de vaca

Redacció/AgènciesActualitzat

La firma Formatges Muntanyola, de Sant Salvador de Guardiola, ha aconseguit dos dels premis més distingits del premi internacional World Cheese Awards 2022.

El seu formatge Garrotxa, un semicurat de cabra, ha estat reconegut amb la medalla d'or com el millor formatge del món en la seva categoria.

Es tracta d'un formatge elaborat amb una maduració pausada, que desprèn una aroma de llet fresca i té una textura cremosa i un sabor suau i agradable al paladar, segons els experts.   

El jurat, format per 250 tastadors professionals, també ha premiat un altre formatge d'aquesta firma catalana, el Lúpulus, un formatge ecològic curat de llet de vaca, que ha obtingut la medalla de bronze en la seva categoria.

Es tracta d'un formatge amb una maduració d'entre tres i sis mesos que té l'escorça rentada amb cervesa.



Més de 4.000 formatges de 42 països 

En aquest premi internacional, celebrat aquesta setmana al Newport, a Gal·les, al Regne Unit, hi han competit més de 4.000 formatges de 42 països del món.

Per Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, aquests premis "són un reconeixement a l'esforç, la dedicació i el treball ben fet de tot l'equip d'aquest projecte social, que va arrencar fa gairebé deu anys".

L'empresa elabora tretze tipus de formatge artesà amb quatre varietats de llet: cabra, búfala, vaca i ovella, a la finca Urpina de Sant Salvador de Guardiola, i forma part del projecte social de la Fundació Ampans, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la inclusió sociolaboral de les persones amb discapacitat, malaltia mental i en situació de vulnerabilitat.

El jurat tenia en compte aspectes com l'escorça, el cos del formatge, la tonalitat, la textura, la consistència i el gust.

No és la primera vegada que Formatges Muntanyola aconsegueix un premi en aquest certamen internacional, ja que el seu formatge blau de cabra també va obtenir en una altra edició una medalla d'or com el millor del món.

Fa tres anys, una altra empresa catalana, la formatgeria Montbrú, va obtenir un dels màxims guardons del premi: el seu Sarró de cabra va ser guardonat com a millor formatge de cabra de pell florida del món

 

ARXIVAT A:
Alimentació
Anar al contingut