Robert Edwards, premi Nobel de Medicina 2010
Robert Edwards, premi Nobel de Medicina 2010
Estocolm

El fisiòleg britànic Robert Edwards, pioner en la fecundació "in vitro", Nobel de Medicina

El fisiòleg britànic Robert Edwards és el nou premi Nobel de Medicina per la seva feina com a pioner en el camp de la fecundació "in vitro". El portaveu del comitè d'aquest premi ha destacat Edwards, de 85 anys, perquè les seves investigacions han revolucionat el tractament de la infertilitat humana. Gràcies a la seva recerca sobre reproducció assistida han nascut més de quatre milions de nens.

Actualitzat
Robert Edwards i el seu col·laborador Patric Steptoe van aconseguir el 1978 el primer embaràs mitjançant la fecundació "in vitro". El naixement de Louis Brown el 25 de juliol d'aquell any va significar l'èxit d'aquesta tècnica, seguida arreu del món des d'aquell moment.

Edwards i Steptoe van començar les seves investigacions en el camp de la fertilització "in vitro" a finals dels seixanta, però els primers intents, fets a principis dels setanta, no van resultar. Tots dos van fundar poc després a Cambridge la clínica Bourn Hall, especialitzada en els tractaments d'infertilitat, una qüestió que en aquella època estava carregada de polèmica, fins al punt que bona part de la comunitat científica els acusava de voler jugar a ser Déu.

Steptoe va morir el 1998, dues dècades després del naixement del primer nen fruit de les seves investigacions, i el seu col·lega, Edwards, va aconseguir el reconeixement pel treball de tots dos a través de la concessió del Premi d'Investigació Mèdica Albert Lasker el 2001. Aquest reconeixement es veu ara ampliat amb el Nobel.

El Premi Nobel de Medicina el concedeix des de 1901 l'Institut Karolinska, i està dotat amb més d'un milió d'euros.
Anar al contingut