Barcelona

El fiscal superior de Catalunya afirma que el marc legal actual no permet un referèndum

Martín Rodríguez Sol matisa les seves declaracions sobre la possibilitat que una futura llei catalana de consultes serveixi per fer un referèndum d'autodeterminació. Diu que només permetria demanar l'opinió als catalans, però sense entrar de ple en la qüestió, i que ell és fidel a la Constitució i al marc legal actual.

RedaccióActualitzat
El fiscal superior de Catalunya, MartínRodríguez Sol, ha matisat les seves declaracions sobre la possibilitat que una futura llei catalana de consultes serveixi per fer un referèndum d'autodeterminació. Rodríguez Sol ha volgut deixar clar que el marc legal actual no ho fa possible i que tant ell com la resta de fiscals catalans es deuen a la seva promesa de fidelitat a la Constitució.

El fiscal ha afegit que la llei de consultes permetria demanar l'opinió als catalans, però sense entrar de ple en la qüestió sobiranista. A més, ha negat "qualsevol suport, directe o indirecte, a un procés secessionista" i ha aclarit que "no és possible un referèndum sobre la independència, amb l'actual marc legal, que comparteix, respecta i acata".

D'aquesta manera ha precisat les declaracions que va fer el cap de setmana, en què va afirmar que és "legítim" que Catalunya aspiri a consultar els seus ciutadans sobre el futur polític del país. Aleshores ja va deixar clar que, actualment, "no hi ha un marc legal que permeti un referèndum sobre la independència" però va afegir que hi ha "alternatives, i una és utilitzar la llei de consultes amb preguntes d'un altre estil; aquí és on possiblement es pot jugar".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut