El fiscal del cas Palau: "És una sentència pedagògica i socialment necessària"

Emilio Sánchez Ulled espera que la fiscalia recorri l'absolució dels exdirectius de Ferrovial, mentre CDC considera que no s'ha provat el seu finançament il·legal

RedaccióActualitzat

El fiscal del cas Palau, Emilio Sánchez Ulled, considera que el veredicte del tribunal assumeix el 95% del que ell va sostenir durant el judici.

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio" des de Brussel·les, on ara treballa, Sánchez Ulled no ha descartat que la fiscalia recorri l'absolució per prescripció del delicte dels exdirectius de Ferrovial, per a qui ell havia demanat 5 anys de presó:

"Vam fer uns determinats càlculs i vam entendre que no havia prescrit. El tribunal no ho ha considerat així, ha fet els seus propis càlculs i ha dit que sí, que havia prescrit. Doncs aquesta és una de les qüestions que la fiscalia, no jo, que ja no estic en aquest assumpte, els meus companys, hauran de valorar, i potser nosaltres mateixos com a fiscalia, haurem de recórrer aquest punt en cassació."

I en declaracions al programa "Els matins" de TV3, Sánchez Ulled també ha considerat que la sentència considera provat que hi havia algú per sobre de Daniel Osàcar, l'extresorer de Convergència Democràtica de Catalunya condemnat, que estava al corrent de les comissions il·legals:

"La sentència recull que s'ha de pensar que hi havia algú per sobre, que no ha aparegut, no sabem qui és. En això el tribunal també m'ha donat la raó. Estic satisfet perquè s'ha pogut determinar un mecanisme delictiu i determinar-ne els responsables."

"A l'espera de saber què decidirà el Tribunal Suprem quan resolgui els recursos de cassació, que ben cert les defenses interposaran, crec que és una sentència pedagògica, socialment necessària i molt reveladora d'uns mecanismes de corrupció política que són molt més subtils del que de vegades pot semblar."

 

CDC ho nega

També a "El matí de Catalunya Ràdio", l'advocat de Convergència Democràtica de Catalunya, Francesc Sánchez, ha advertit que no té cap sentit que els partits de l'oposició demanin responsabilitats a Carles Puigdemont per la sentència del cas Palau.

Segons l'advocat de CDC, la sentència no demostra que existissin comissions del 3%, però admet que la gent sí que s'ho creu:

"Des del nostre punt de vista no s'ha provat. Altra cosa és que per la gent això està provat, i això és el que a nosaltres, políticament, més ens importa i per això vam fer el que vam fer."

Creuen que els recursos evitaran la presó

Una de les incògnites que queden encara obertes és saber si ara els condemnats entraran a la presó, encara que presentin recurs al Suprem. L'advocat de Jordi Montull, Jordi Pina, preveu que no els empresonaran:

"Jo confio que no, perquè els investigats han estat sotmesos al procediment des del primer dia, podent fugir no han fugit. No tindria cap sentit que ara es pogués justificar una mesura d'aquest tipus, dient que ara fugiran perquè se'ls ha condemnat amb unes determinades penes, si no ho han fet fins ara, òbviament no ho faran."

Jordi Pina ha admès que han fracassat en l'intent que la filla de Montull, Gemma Montull, esquivés l'ingrés a la presó amb una pena inferior a 2 anys.

ARXIVAT A:
Cas Palau
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut