El fiscal acusa el jutge d'incloure un posicionament fictici de la Fiscalia per sustentar del terrorisme
Tall de l'AP-7 organitzat per Tsunami Democràtic al Pertús

El fiscal acusa el jutge de Tsunami de voler enviar a Suïssa documents no oficials de la Fiscalia

Carballo recorre la decisió de García-Castellón de voler sustentar la seva tesi de terrorisme contra Carles Puigdemont i Marta Rovira amb documents desconeguts i sense signatura

RedaccióActualitzat

Nou enfrontament entre el jutge i el fiscal del cas Tsunami a l'Audiència Nacional. 

El fiscal de l'Audiència Nacional a càrrec de la investigació de Tsunami Democràtic, Miguel Ángel Carballo, acusa el jutge Manuel García-Castellón d'incloure en la causa documentació no oficial de la Fiscalia del Tribunal Suprem per sustentar la seva tesi de terrorisme contra Carles Puigdemont i Marta Rovira.

El fiscal ha recorregut contra la decisió de García-Castellón d'enviar a Suïssa aquest informe, que es fa passar com l'informe dels fiscals del Suprem que avalen el delicte de terrorisme.

El fiscal acusa el jutge d'incloure un posicionament fictici de la fiscalia per sustentar del terrorisme
El jutge de l'Audiència Nacional Manuel García-Castellón a la sortida de l'Audiència (Europa Press)

Carballo alerta que aquest document "apòcrif" no té les signatures pertinents, no se sap com ha arribat al jutjat i no reflecteix el criteri definitiu de la Fiscalia del Tribunal Suprem.

Sigui com sigui, aquesta documentació afegida, que no es va arribar a enviar a Suïssa, no té validesa en el procediment, ja que el que marca el criteri de la Fiscalia és el de la tinenta fiscal del Suprem, Ángeles Sánchez Conde, que finalment va rebutjar investigar Puigdemont per aquest delicte i va dir que la causa havia de tornar a l'Audiència Nacional. 

Tanmateix, malgrat que ni el fiscal de l'Audiència Nacional ni tampoc la Fiscalia del Suprem veuen prou fonamentats els indicis de terrorisme, el jutge García-Castellón s'ha sortit amb la seva i aquest dijous el Tribunal Suprem ha decidit investigar Carles Puigdemont i Ruben Wagensberg per terrorisme en el cas Tsunami Democràtic.

La sala penal del Suprem, presidida pel jutge del procés, Manuel Marchena, assumeix la investigació dels dos aforats perquè hi veu indicis de terrorisme, com plantejava el magistrat i, per tant, rebutja així l'informe final de la Fiscalia del mateix Suprem, que no hi veia terrorisme sinó desordres públics agreujats.

 

ARXIVAT A:
JudicialProcés catalàTribunal Suprem Tsunami Democràtic
Anar al contingut