Una de les imatges extretes del web de l'empresa organitzadora, House of Illuminati
Una de les imatges extretes del web de l'empresa organitzadora, House of Illuminati

El fiasco de l'experiència immersiva en l'univers Willy Wonka: dues gominoles i mig got de refresc

Les famílies que van pagar 35 lliures per cap per portar els nens a una recreació de la Fàbrica de Xocolata a Glasgow denuncien que ni tan sols els van donar xocolata

RedaccióActualitzat

La fàbrica de xocolata de Willy Wonka és un lloc màgic i acolorit, amb un riu de xocolata, flors comestibles i atrafegats Oompa Loompas, els treballadors de la fàbrica de xocolata, de cabells verds i cara ataronjada. 

I així ho venien els promotors, l'empresa House of Illuminati, un espectacle basat en l'univers de la Fàbrica de Xocolata que es va presentar aquesta setmana a Glasgow, al Regne Unit. 

En una vistosa recreació feta amb intel·ligència artificial, a la web de venda d'entrades es ven la possibilitat d'entrar "en una veritable celebració de xocolata i caramels en totes les seves delicioses formes". I es proposen diversos escenaris: el jardí encantat, el laboratori d'imaginació o el "Twilight Tunnel".

La publicitat de l'esdeveniment prometia bolets, bastons gegants i delicioses i interminables fonts de xocolata. Una dolça oferta juntament amb efectes especials d'imatge i so i la presència dels famosos Oompa-Loompas. Una ambientació preparada perquè els nens gaudissin del somni d'una fàbrica de xocolata. I pel mòdic preu de 35 lliures d'entrada.

La realitat que aquests nens es van trobar, però va ser molt diferent. Quan desenes de famílies van arribar a la nau del polígon industrial de Glasgow on s'havia instal·lat House of Illuminati es van trobar un paisatge sense gràcia i mig buit.

Les xarxes es van omplir de vídeos com aquest on es veia la trista "fàbrica de xocolata" que hauria fet sortir els colors a Willy Wonka.

@jojorobertson7 £155 for our Willy Wonka experience 🤣🤣 if you don't laugh you'll cry. #willywonkaexperience #willywonkaglasgow #willywonka ♬ original sound - josiejo

 

Alguns pares estaven tan enfadats que van trucar a la policia per denunciar l'estafa que havien patit. Un pare que havia conduït més de dues hores per portar les seves criatures per veure una cosa tan decebedora. 

Stuart Sinclair, que va decidir comprar entrades per a tota la família per gaudir d'un dia agradable, assegura que el pitjor de tot és que en cap moment van veure ni van oferir als nens una trista presa de xocolata: "Els van donar dues gominoles i mig got de refresc."

Els actors contractats per amenitzar l'espectacle, feien el que podien per replicar l'univers de La Fàbrica de Xocolata. Alguns amb més èxit que altres: 

 

Aquest era el laboratori que prometia la web de l'espectacle, res a veure amb el que s'oferia en realitat
Aquest era el laboratori que prometia la web de l'espectacle, res a veure amb el que s'oferia en realitat

Aquesta era una altra de les treballadores contractades a l'espectacle. Tot i que els espectadors reconeixen que la noia posava molt de la seva voluntat per animar l'espectacle, la veritat és que el seu laboratori poc tenia a veure amb el que prometia la publicitat:

 

En un comunicat, House of Illuminati ha demanat disculpes als clients i justifica el fiasco de l'espectacle dient que van viure un "dia molt estressant i frustrant". 

"Desafortunadament, a l'últim moment ens van fallar molts elements previstos al nostre esdeveniment. Vam fer tot el possible per continuar i tirar endavant i ara ens adonem que probablement hauríem d'haver cancel·lat a primera hora del matí".

Els organitzadors han confirmat que es retornarà la totalitat de les entrades als clients en un termini de deu dies. 

ARXIVAT A:
Cinema
Anar al contingut