Figueres

El Festival Ingràvid acusa l'Ajuntament de Figueres de censura

L'Ajuntament ha prohibit que un cotxe que formava part d'un projecte artístic, amb adhesius d'ideologia feixista i franquista, es passegi per la Rambla

RedaccióActualitzat

El festival de cultura contemporània de l'Empordà, l'Ingràvid, denuncia que l'Ajuntament els ha forçat a retirar el treball de Núria Güell i Levi Orta.

Es tracta d'un cotxe "decorat" amb simbologia feixista i franquista que havia de voltar per la Rambla amb la intenció de generar debat sobre el que va representar i representa encara el franquisme. L'Ajuntament de Figueres diu, en un comunicat, que no es tracta de censura, sinó d'aplicar el sentit comú en un festival que rep diners públics.

La responsable del Festival, Esther Pujol, diu que no es buscava cap polèmica sinó una reflexió del que va suposar el franquisme i ha acusat l'Ajuntament de censura, i de tenir por.

L'alcaldessa de Figueres Marta Felip diu que no tenen por, que ara no és un bon moment per un muntatge com aquest, pagat amb diners públics, i que només han aplicat el sentit comú.

El projecte, dels artistes Núria Güell i Levi Orta, s'havia de presentar aquest divendres 9 d'ocutbre. L'Ajuntament de Figueres és el principal patrocinador del Festival Ingràvid. Des de la direcció del festival s'ha fet públic un comunicat on expliquen el cas i lamenten que L'Ajuntament s'ha precipitat al vetar la peça.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut