The Tyets, un dels grups que participa en el disc (3Cat)

El disc de La Marató des de dins: com s'han gravat algunes de les 19 cançons d'enguany

A l'edició d'aquest any hi han participat més de 600 persones i s'ha gravat en 11 estudis, des d'Itàlia fins al mític estudi d'Abbey Road de Londres

RedaccióActualitzat

Diumenge 3 de desembre, es posa a la venda el disc de La Marató 2023, en què reconeguts artistes adapten cançons al català per una causa solidària. Un àlbum que s'ha convertit en una tradició de finals d'any i que enguany ha involucrat més de 600 persones, la majoria músics.

I és que aquest any, el disc de La Marató ha passat per 11 estudis de gravació i ha viatjat fins a Itàlia o el mític estudi d'Abbey Road a Londres. 

Una banda sonora que recorre tot un seguit d'emocions i experiències vitals al voltant de la sexualitat i la reproducció i on 68 artistes integrats en 33 formacions o solistes han fet possible les 19 cançons que inclou el disc.

 

L'àlbum és un element icònic de La Marató i l'edició d'enguany és probablement la més diferent que s'ha fet mai, així com la que més cançons ha adaptat al català

Temes molt coneguts com "Nochentera", de Vicco, que a més, ha incorporat missatges vinculats amb la salut sexual i reproductiva. Himnes com "Felicitat", d'Al Bano, la versió d'"Isn't she lovely", de Stevie Wonder, amb Stay Homas, o "Mil batalles", la cançó que torna a reunir els 16 concursants de l'última edició d'"Eufòria".

El següent vídeo mostra com s'han gravat alguns d'aquests temes:


El disc, que es posarà a la venda amb els principals mitjans de premsa escrita del país, per primera vegada es presenta en format físic i digital. I és que la compra de l'àlbum permetrà disposar, gratuïtament, de la versió digital de les cançons.

El compacte incorpora un QR i un codi únic que permetrà la descàrrega de les cançons al mòbil. A partir d'aquí, es podran passar i escoltar des d'altres dispositius.

L'àlbum també es podrà comprar directament en format digital a través de la plataforma iTunes d'Apple.

 

ARXIVAT A:
La Marató
Anar al contingut