El dia a dia de Bassa i Forcadell: 1.000 dies a la presó i pendents del tercer grau
Carme Forcadell, parlant amb Dolors Bassa durant una sortida de la presó

El dia a dia de Bassa i Forcadell: 1.000 dies a la presó i pendents del tercer grau

El jutge Marchena ha de resoldre els recursos dels consellers i pronunciar-se sobre el tercer grau de l'exconsellera i expresidenta del Parlament

Txell OrtizActualitzat

Carme Forcadell surt cada dia de la presó de dones de Wad Ras a Barcelona i el primer que fa és anar al mar i fer una foto de com surt el sol. Explica que el primer dia va voler anar a veure el mar perquè feia molt temps que no podia fer-ho. "Vaig fer una foto i la vaig penjar i des d'aleshores que cada dia ho faig", diu Forcadell. 

Després de fer la foto, Forcadell agafa el cotxe i se'n va cap a Sabadell, on viu i on fa de voluntària per una ONG que treballa contra l'exclusió social.

"Alguns dies, tinc l'oportunitat de veure els meus néts i d'acompanyar-los a escola i això em fa molta il.lusió. Però no sabem fins quan ho podrem fer perquè no tenim cap esperança que el Suprem ens permeti mantenir-ho"

Carme Forcadell i Dolors Bassa gaudeixen del tercer grau aprovat pel jutge de vigilància penitenciària però la fiscalia ho ha recorregut al Suprem i ara el jutge Marchena haurà de decidir, igual que ho va fer amb els homes a finals de juliol, i que estan pendents que es revisi el seu recurs. "És una injustícia, que nosaltres puguem tenir aquest bri de llibertat i en canvi, els homes estiguin tancats amb l'agreujant de la pandèmia que restringeix les activitats i les visites", diu Dolors Bassa.

Explica que la manera que tenen de mantenir-hi contacte és a través de les cartes. Només quan ells poden sortir amb algun permís hi poden parlar.

Bassa i Forcadell parlen cada dia per telèfon : 'ens vam jurar que no parlaríem de política, però no ho podem evitar.', diu Bassa.

L'exconsellera de Treball viu amb neguit la gestió de l'actual govern i assegura que pateix davant la complexitat de lluitar contra la COVID. Bassa surt de la presó de Puig de les Basses cada dia i agafa el cotxe en direcció Torruella de Montgrí, on treballa en una fundació que gestiona dues residències per a gent gran.

"Cada dia admiro el paisatge de l'Empordà abans d'arribar a casa. El primer que faig és obrir el mòbil, perquè a la presó no es poden entrar, vaig a veure la meva mare i esmorzo. Després vaig cap a la Fundació. Una rutina que no sé fins quan durarà".

"Mil dies són molts dies", és una de les coses que ens ha explicat l'exconsellera Dolors Bassa. L'hem acompanyada a ella i a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, en el seu dia a dia. Aquest és el reportatge:

 

Justament, sobre l'espasa de Dàmocles que suposa esperar que el Suprem resolgui sobre el tercer grau ens ha parlat Bassa a "Els matins" de TV3.

L'exconsellera també ha fet autocrítica i està convençuda que el conflicte, a més de diàleg, es resol amb l'amnistia, però mentrestant, si es resol amb un indult o amb una reforma del Codi Penal, benvingut serà.

 

 

 

ARXIVAT A:
Dolors BassaCarme ForcadellProcés catalàJudici procés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut