Comença l'escola a Berlín: Alemanya fa vacances esglaonades per evitar col·lapses

El curs escolar comença a la capital alemanya i a l'estat federat de Brandenburg

Actualitzat

La gran quantitat de vacances que tenen els nens a l'estiu sovint genera el debat sobre si cal replantejar el calendari escolar. A Alemanya, tenen un sistema rotatiu acordat entre els 16 estats federats que fa que aquest dilluns, per exemple, hagin començat l'escola a Berlín.

El curs ha començat a la capital alemanya, juntament amb l'estat federat de Brandenburg. En altres parts del país, com a Baviera, la imatge de la tornada l'escola no es veurà fins a mitjans de setembre.

L'objectiu és que les carreteres i les destinacions de vacances no es col·lapsin, però el sistema no convenç tothom, començant pels mestres, ja que els cursos escolars s'escurcen o s'allarguen en funció d'un calendari que varia cada any.

Sven Zimmerschied, director de l'escola de secundària Friedensburg de Berlín, creu que el sistema alemany s'hauria de revisar.

"Nosaltres tenim sis setmanes de vacances d'estiu i no vuit, com en altres països. Fins i tot n'hi ha que tenen dos o tres mesos. Nosaltres tenim unes altres vacances, això sí. Probablement, però, hem de començar a pensar a fer canvis a Alemanya."

A això, s'hi afegeix l'inconvenient d'uns estius cada vegada més càlids.

L'Amelie és estudiant i també li veu la part més positiva.

"Tenim lliure quan fa massa calor.  Alguns edificis tenen fins a quatre plantes i a l'estiu hi fa massa calor. Però els mestres ho tenen en compte i obren les finestres o fan les classes més lleugeres. Això ho fa més divertit."

Alguns pares berlinesos, com la Katharina, reconeixen que haver fet les vacances al juliol té els seus avantatges.

"Vam ser a Espanya i es notava que encara érem a la pretemporada. A principis de juliol encara hi havia pocs turistes, i això va estar molt bé."

Mentre altres parts d'Alemanya encara gaudiran de les vacances d'estiu durant unes setmanes, a Berlín han començat el curs amb una doble alegria: des d'ara, el transport públic i el dinar seran gratuïts per als alumnes de la ciutat-estat.

ARXIVAT A:
Educació Alemanya
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut