Les petjades del "Curiosity" sobre el planeta vermell. (Foto: Reuters)
Les petjades del "Curiosity" sobre el planeta vermell. (Foto: Reuters)
Washington

El "Curiosity" fa la seva primera passejada a Mart

El robot ha deixat la marca de les rodes a la superfície del planeta vermell. Ha recorregut quatre metres, en una maniobra que, segons la NASA, ha estat perfecta. El "Curiosity" serà dos anys a Mart per analitzar-ne la composició i mirar d'esbrinar si hi va haver vida.

RedaccióActualitzat
El "Curiosity" ha deixat marcades les seves rodes a la superfície de Mart al fer la seva primera passejada pel planeta vermell. El robot ha executat a la perfecció les ordres que li donaven els enginyers de la NASA: ha recorregut quatre metres i mig, ha fet diversos girs d'entre 90 i 180 graus i ha tornat enrere. Per fer aquesta maniobra, ha trigat setze minuts. 

Segons la NASA, "la missió està funcionant extremadament bé". La maniobra ha permès fer noves fotografies en blanc i negre del planeta, que s'afegeixen a les que el robot ha fet durant els últims dies, algunes de les quals en color.

El "Curiosity" va arribar a Mart el 6 d'agost passat en una missió que durarà dos anys i que té com a objectiu analitzar la composició de Mart i determinar si algun cop es van donar les condicions per albergar-hi vida.


Anar al contingut