Madrid

El Corte Inglés reduirà la plantilla en 1.400 persones amb un pla de baixes voluntàries

El pla de reducció s'ha pactat amb els sindicats dels treballadors i pretén rejovenir la plantilla del grup

RedaccióActualitzat

El grup Corte Inglés ha pactat amb els sindicats un pla de baixes voluntàries incentivades al qual es podran acollir 1.400 treballadors dels centres d'El Corte Inglés i Hipercor.

El pla s'adreça a treballadors d'entre 58 i 60 anys i que tinguin una antiguitat a l'empresa de 15 anys com a mínim i que ja hagin cotitzat 35 anys. A aquest col·lectiu, l'empresa els ofereix sis mesos de sou net i el 70% del seu salari fins que compleixin els 63 anys. A més, cobraran un pagament addicional equivalent a sis mensualitats netes.

La plantilla del grup supera les 91.000 persones i es calcula que uns 4.000 treballadors compleixen els requisits per poder-se acollir al pla de baixes incentivades.  Els treballadors que estiguin interessats a acollir-se al pla ho han de comunicar a partir del 15 de març.

L'empresa assegura que l'objectiu de l'acord és rejovenir la plantilla i facilitar la incorporació de nous perfils professionals, adequats a les noves estratègies de negoci. La nova estratègia comercial del grup El Corte Inglés passa per reforçar la venda per internet per plantar cara al gegant en distribució per internet, Amazon.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut