Àgora

El conseller de Salut recomana als ciutadans que es facin d'una mútua

El nou conseller de Salut, Boi Ruiz, ha passat pel programa "Àgora" de TV3 i no ha tingut pèls a la llengua. Ruiz ha recomanat "totalment" als ciutadans que es facin d'una mútua. El conseller ha assegurat que "sort en tenim nosaltres que els 26% dels catalans tinguin una assegurança mèdica privada".

Actualitzat
El nou titular del Departament de Salut, Boi Ruiz, ha estat entrevistat per Xavier Bosch al programa "Àgora" de TV3 i, naturalment, ha parlat de totes les qüestions que se li plantegen en aquesta nova etapa del govern d'Artur Mas.

Boi Ruiz ha comentat que els sistemes sanitaris estan en permanent anàlisi perquè "no aguanten". És més, el conseller ha dit que "sort en tenim nosaltres del fet que el 26% dels catalans tinguin assegurança mèdica privada". Preguntat per si recomanaria que els ciutadans es facin d'una mútua, Ruiz ha contestat un contundent "sí, totalment".

El conseller de Salut ha afegit que el responsable del dèficit de la Generalitat no és la despesa sanitària sinó la davallada de la producció econòmica de Catalunya. També ha dit que els sous es quedaran igual, que els metges es podran jubilar -si volen- als 70 anys i que no està previst acomiadar funcionaris però sí revisar els plans d'actuació.

Boi Ruiz ha manifestat que va dir que sí a la primera quan li van proposar el càrrec perquè considera que "els professionals s'han d'implicar en la política", i que a l'exconsellera de Salut, Marina Geli, "li podem posar un notable".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut