El Consell traslladarà el resultat "immediatament" a les direccions dels partits independentistes (ACN/Gerard Vilà)

El Consell de la República vota bloquejar la investidura amb només el 4% de participació

L'entitat la presideix Carles Puigdemont, que és qui pilota l'estratègia negociadora de Junts amb el PSOE i Sumar

RedaccióActualitzat

Els membres del Consell de la República han votat majoritàriament promoure el bloqueig a la investidura de Pedro Sánchez. El sí s'ha imposat clarament en una consulta interna amb el 74,1% dels vots, mentre que el no s'ha quedat amb el 24,9%.

En la consulta, proposada no per la direcció sinó per alguns associats de base, hi han participat un 4,45% del cens, 4.021 vots d'un total de 90.484 possibles. La votació es va obrir dimarts de la setmana passada i va finalitzar aquest dilluns. Aquesta era la pregunta:

"El Consell de la República ha de promoure el bloqueig a la investidura del president a l'estat espanyol per part dels partits independentistes catalans?."

El resultat arriba enmig d'unes negociacions entre l'independentisme i el PSOE i Sumar amb un paper molt destacat dels màxims dirigents del Consell, Carles Puigdemont i Toni Comin, que en són el president i el vicepresident.

Mentre que el primer pilota l'estratègia negociadora de Junts, el segon participa en les negociacions d'aquest partit especialment en el front obert per aconseguir una amnistia als encausats pel procés.

En una nota, el Consell ha explicat que traslladarà el resultat "immediatament" a les direccions dels diferents partits independentistes catalans.

En una entrevista al programa "Més 3/24", Toni Comín s'anticipava la setmana passada a aquesta possibilitat, traient importància a un resultat favorable al bloqueig. "Qui negocia són els partits, no el Consell, i la consulta no vincula els partits", va afirmar.

Per ara, i enmig d'unes negociacions marcades per l'hermetisme, aquest dimarts Pedro Sánchez i Yolanda Díaz han escenificat un acord de govern sense fer cap referència a Catalunya.

ARXIVAT A:
IndependènciaProcés catalàJuntsERCInvestiduraCarles PuigdemontToni ComínConsell per la República
Anar al contingut